Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

България вече не може да бъде спасена... Всичко, което чувате и обещания, са за да я доограбят...

Преди 20-на години се интересувах от политическа кариера. Сега вече не толкова. Някой би се усъмнил в тези думи, защото нали всеки иска да е политик, това е дрога, от която няма отказване.
Но при мен не е така. Винаги съм искал да се занимавам с политика, с идеята да "променя нещо". Абсолютно никога не съм имал корупционен или свързан с лична суета, мотив. Просто наистина исках да спасим тази страна, и евентуално да я направим велика.
Но това вече е невъзможно. Няма защо да го усукваме. България е отвъд точката на необратимост, и с нея е свършено. Поради тази причина и аз лично вече не се интересувам от политическо издигане. Няма какво да направя за тази страна.
Честно да призная, ако сега ме поставите на мястото на Бат Бойко, аз не знам какво да направя! Знам, че всички политици ви говорят обратното, обещават ви чудеса, то са едни фондове, проекти, развитие, доходи, европейско бъдеще, достоен живот, достойни "старини"... Знам че го правят. Но те нямат моя мотив. Техният мотив е да получат пост и да издоят облагите му - къде официални, къде корупционни...
Моят мотив не е този, и затова ви казвам - СВЪРШЕНО Е С ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, НЯМА СПАСЕНИЕ ВЕЧЕ, ЛЪЖАТ ВИ С ИЛЮЗИИ, ПРОСТО ЗА ДА Я ДООГРАБЯТ...
Нека видим фактите. Миналата година раждаемостта достигна рекордно ниското ниво от 50 хиляди. За сравнение - наборът, който съм аз - 1975, е 170 хиляди. Т.е. раждаемостта е 3,5 пъти по-ниска. Когато дойде време да се пенсионирам, как 1 дете ще храни 3 или 4 пенсионери?
И то тези 50 хиляди, повечето не са българчета. Всички знаем това, но никой не го казва. Мнозинството родени вече не са българчета. Всъщност то е така от години - дори вече сред децата в 1 клас, мнозинството нямат българския език за майчин.
За каква България говорим?
Дори българчетата - това са емигрантчета. Около 80% от младите българи емигрират. Т.е. ако оптимистично допуснем, че са се родили 20 хиляди българчета, от тях ще останат не повече от 4 хиляди тук.
Но и в моето поколение има емиграция. Т.е. и ние намаляваме. Само че тя не е 80%, а е около 50%. Т.е. оставаме 85 хиляди души.
Ако допуснем, че само българчетата произвеждат нещо и хранят останалите, то 4 хиляди пораснали деца, трябва да хранят 85 хиляди "старци"...
Не знам дали сте следили, но за пенсионната система след 2037 г. никой не прави анализи. Само казват, че ще "има влошаване на показателите".
Реално няма да има просто влошаване, а пълна катастрофа. Тогава започва пенсионирането на голямото поколение на 70-те. Които сега работим, и горе-долу крепим системата. После и увисваме на нея. И повличаме държавата в небитието. Защото следващото поколение е малко, и е емигрирало.
Трябва да знаете, че аз съм патриот. Почти всички съученици на децата ми мислят да емигрират. Аз моите им казвам, че не е добре това, че с майка им ще останем сами, ще ни е тъжно и няма да сме щастливи. И те като цяло засега, са сред децата, които не искат да емигрират.
Но като се замисля - емиграцията ще стане неизбежна. Тук просто няма да има избор.
Вие искате ли вашето дете да е сред тези 4000, дето ще трябва да издържат 80 хиляди старци? Това са цифрите, ако не вярвате, ги проверете, сметнете сами. Но това са цифрите, това са фактите.
Та искате ли вашето дете да е от тези. 1 дете да храни 20 старци? Отделно трябва да храни малцинствата, та и талази от мигранти, които очевидно няма да работят? Та ще трябва и да плаща дълговете, дето сега трупаме ударно? И ще се очаква и да ни пази от външна агресия, т.е. да служи в армията при многократно превъзхождащи врагове!
Вие искате ли това за децата си?
Аз лично - не. И е съвсем възможно просто да няма друг начин, освен емиграция...
Демографският проблем е тотално изпуснат, и той вече е обрекъл обществото ни. Няма спасение. Няма как да накараме следващото поколение да има по 10 деца, за да започне да се "оправя бавно ситуацията". Няма как да стане. Значи няма да има, значи България изчезва.
Вероятно имам известен късмет, че моите ще са пълнолетни малко преди голямото поколение на 70-те да е излязло в старческа възраст. Т.е. държавата ще я крепим, докато те емигрират.
Но тия дето сега се раждат - те може да са още деца като започне дезинтеграцията, хаосът, изчезването...
Но проблемът не е само демографията. Проблем е и цялостната среда, която ерозира обществото, семейството, икономиката, армията. Ние нямаме държава, която "гради нещо". Ние имаме държава, която вегетира и затихва. Т.е. липсата на политика към "градеж" и поддържането на "живуркане", неизбежно ни води надолу. Затова и България реално не е интересна за никакви инвестиции, никакви предприятия не се строят, та ние ставаме все по-безинтересни дори като чист пазар. Какъв пазар, който застарява, обречен е да се състои все повече от бедни пенсионери, и всички читаво емигрира?
Разбира се, като нямаме хора, нямаме пазар, нямаме и икономика, е логично да нямаме и армия. Каква армия са 8 самолета? Турция има 668. Дори само авиацията на Турция е над 60 хиляди души - 3 пъти повече от цялата ни армия.
Без армия, може ли едно общество да оцелее? НАТО? Може би до някакъв етап НАТО може да забави окупацията ни. Но не може да я спре. НАТО е продукт на самите държави, ако някоя държава съвсем изпадне от сила и няма собствена армия, НАТО няма да я опази. Но то нужно ли е да я пази, когато цигани и турци направят мнозинство и си съставят правителство? Няма нужда от армия. Съвсем демократично, и без война, ще пристанем на южния ни съсед...
Вие имате ли идея как да се справим с всичко това? Ако имате, кажете я да гласуваме за вас. Разбира се, ако кажете същите лъжи като сегашните политици, едва ли ще гласуваме. Ако мерките биха били реални, би се разбрало. Останалото ще сте поредния Слави Трифонов, Бат Бойко, Корнелия, Сергей, Негово Величество, и всички останали, които съсипаха, или мислят да досъсипват държавата.
Горчивата истина е, че ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ПРИКЛЮЧИ. Преди 20-на години дядо ми Добри се шегуваше като гледаше какво става. Казваше: Първата Българска държава е изкарала 300 години, втората - 200, третата май върви към 100... :)
Това е истината. Третата българска държава умира и нищо не може да я спаси.
Така ни остава само честността да го признаем, и поне да не сме сред лешоядите, които са наскачали за последно отгоре и. Поне съвестта си да опазим. Ето затова се отказах от политиката...
На обществото ни му предстоят нови "тъмни времена". Ново "робство", "присъствие", "владичество" или както искате го наречете. Но нов период, без Българска държава, без общество, с вероятно оцелели българи като някакво малцинство в по-голям държавен обект. Точно като при гръцкото и турското робства.
Ще мине време, може да дойде ново прераждане. Ако в нещо сме ненадминати, то е оцеляването. Оцелели сме какво ли не, най-вероятно българи ще има и след 1000 години. Може да са повече, може другите да намалеят повече. Може да се стигне до ЧЕТВЪРТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. Но говорим за след векове, не за сега...
И да ви кажа, това дето е в момента, май е най-малкото лошо. В момента сме в процес на заробване от ЕС. В някакъв смисъл, джендърите и гейовете, англо-саксонците, те са по-малкото зло.
Проблемът е ако ЕС не удържи. Тогава идват "чалмите". И както и да го погледнем, това е по-лошо. Второ турско робство е по-зле от джендър-хомосексуалното робство на ЕС.
Но дори това не е най-лошото. Най-лошото е, че дори "джендърския" ЕС загива. Самият той попада под ислямско робство. Само след 50 години Германия и Франция ще бъдат арабски държави. Така ако сме в ЕС, реално пак попадаме под някакъв вид "мюсюлманско" робство. Може дори да се окаже, че сме на линията на конкурентен сблъсък между турци и араби. Те са различни носители на исляма, и имат противоречия.
И преди някой да погледне към Русия "с надежда и любов", да му разбия илюзиите. Аз съм може би най-големия русофил в България. Но Русия няма да ни спаси.
Погледнете - Русия не иска да се занимава дори с по същество руски "сателити" от типа на Беларусия и Украйна. Беларусия са 100% руснаци, а в Украйна са 40%, плюс останалите са нещо като "руски македонци". Путин не се интересува от тях. Руската "имперска" политика вече е политика на печелене на пари с газ и петрол. Русия се грижи сама за себе си, не я интересува дори близката и периферия. Дори Лукашенко вече "търси пазари в ЕС"!
След като Москва тази "близка чужбина" не я интересува, какво остава за България или Балканите? Интересуваме я, докато и носим пари,  и купуваме ресурсите. Всичко друго е безсмислица...
Хипотетично е възможно руската политика да се промени. Проблемът е, че това евентуално може да стане след десетилетия. И първо ще трябва да усвои "близката чужбина". Т.е. докато евентуално стигне до България, ние вече ще сме изчезнали.
Ще сме станали вилает на Турция, или щат на Еврабия...
Вероятно бихте ме попитали, добре де, тогава къде да се емигрира? Ако това е бъдещето?
Всъщност има къде. Еврабия ще е след 50 години. Това е младостта на децата ми. След това ще живеят от инерцията на не напълно "изядена" Европа. А техните деца ще трябва да търсят някъде другаде да идат - може би в Китай, Япония, може би в някакви преформатирани САЩ, където все още 80% от населението все пак е бяло, трудолюбиво и християнско. И има оздравителни импулси от време на време. Може и в Русия - ако продължи настоящата руска политика, след 20 години, в тази страна ще има това, което наричаме "среден европейски стандарт". И ще са славяни, близки...
Жалка е ситуацията, наистина много жалко за този народ, тотално наказан от историята и от собствения си елит. Но истината е, че ако през 80-те имахме държава, със сила и някакви ресурси да се бори, днес вече имаме само минало. Разрушено е всичко, няма ресурси за ново, няма и хора...
В перспективата да съм политик в такава държава, и основната ми работа да е да лъжа народа, за да си получавам заплатата и да доизяждам България, е в тази перспектива - аз предпочитам да се откажа...
Но това не е проблем - лешояди винаги се намират. Природен закон...

Добри Божилов
08.06.2018

4 коментара: