Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко вдигна топката за "воле" на Корнелия, в един отбор са... Изчаках 3 доказателства, преди да напиша тази статия...

Изчаках да се съберат три доказателства, преди да напиша тази статия. Не че отдавна не ми беше ясно. И съм напълно наясно какво ще последва - отново ще ме обвинят за гербер, че искам да клатя "светата Корнелия" и Бойко Борисов ми е платил.
Така става винаги като кажа Истината, а аз всъщност обичам да я казвам.
Не ме интересува какво ще кажат, това е Истината...
Сега всички гледате Митьо Очите и цирковете около общинския съветник от БСП, дето се оказа, че му е приятел.
То затова е целият цирк - за да го гледате.
А истинската му същност е съвсем друга - Бойко просто "вдигна топката" за "воле" на Корнелия. Това е съвместна акция, която е със съвсем предвидими резултати.
Корнелия ще разчисти терена вътре в БСП.
Тя вече се включи. Вместо да се "срамува" и да се скрие някъде, тя излезе с "принципна" позиция, заклейми виновника и посочи, че той е вкаран в листите от предното ръководство. Т.е. от Станишев и Миков.
Тъй като скандалът става грандиозен, какво ще последва?
Много просто - Корнелия ще създаде някакви "правила", според които кандидатите по места се утвърждават от Централното ръководство. За да не се получат нови такива случаи.
Ще изглежда принципно и правилно.
Реално ще е "метла". Корнелия ще разчисти всяка опозиция, ще допремахне останали демократичен характер на БСП, в която единствено и неповторимо от всички други партии, местните структури издигат кандидатите. Сега всичко ще се пише на "Позитано".
И това ни най-малко не значи, че ще изчезнат хората на криминалните групировки. Не, остават. Те са нужни - с парите си, но най-вече - с гласовете, които носят. Ще ги има. Има ги във всички партии. Просто вече ще са хората на Корнелия, а не тези на Станишев.
Един перфектен театър на Бойко, с който даде рамо на червената лъвица.
Но това е само доказателството номер 3.
Другите 2 се в обратна посока.
Преди 2 месеца властта брутално се разклати. Ставаше думи за квотите за бежанци и за логичните съмнения на народа, че силно зависимият от Меркел Бойко, ще клекне. То може и да е станало, но да не знаем. Какви ли не слухове пълзят.
Но тогава - точно като изригна недоволството, и... се появи Корнелия.
Тя "публично" зададе въпроси на министър-председателя. И той моментално се появи в парламента, за да им отговаря. И направи едно бомбастично популистко изказвам, че "и милиарди да му дадат, няма да приема никого". Така, след прекрасно вдигнатата "топка", Баце удари успешно воле, и вкара гол. Народът се успокои, въпреки че реално нищо по мигрантите не е решено.
Но театърът на Бойко и Корнелия, реално укрепи Бойко. Ако тя не се беше появила, истерията се самовъзпламеняваше и можеше да отнесе доста крехкия кабинет.
И да стигнем и до второто "воле" - Странджа. Отново народът "изтрещя", което е съвсем логично - Бойко отдавна е компрометиран и омръзнал, присъствието му във властта може да се счита дори за наглост. И отново - заради Странджа, народът изригна. Избиват добитъка, гонят хората, за да заселват мигранти... Вълната бе неудържима.
И тогава... пак се появи Корнелия. С едно проекто-решение на парламента за "не-приемане на мигранти". И пак Бойко "цъфна" в Парламента, той самият нареди да се приеме решението, и излезе с лаври от там.
Изобщо, Корнелия твърде съмнително се появява точно като на Бойко му е най-трудно. А сега това с Митьо Очите и общинския съветник от БСП идва твърде удобно преди Евроизборите и преди тези за местна власт след година.
Корнелия не владее напълно БСП. Това е най-демократичната партия в България. Наистина локалните организации имат много права. Нещо невиждано например в костовисткото СДС или в тоталитарната организация ГЕРБ. Няма друга такава партия, в която хората по места реално да могат да вземат решения.
Но с това се свършва. Хората по места издигнаха ортаците на Митьо Очите, край с това. Ще преглеждаме всяка номинация.
Бойко се укрепва с волетата от Корнелия, а тя - с волетата от Бойко...
Всъщност, цялата схема е пределно ясна.
Корнелия е удобна на Бойко. Не защото не си мечтае да го измести, и не защото е покорна. Не, тя има амбиции към стола му.
Просто няма възможности. БСП е на историческия си максимум, тя повече проценти от тези не може да вземе. Каквото и да прави Корнелия, това ще е. Реално ако я сменят, може да паднат дори.
Освен това, БСП няма "патерици". Тя няма удобни малки партии, с които да направи коалиция.
Така единственият начин да състави правителство, е да падне в лапите на ДПС. Което за БСП винаги е самоубийствено, и което Корнелия категорично не иска.
Такъв съперник е идеален за ГЕРБ. Винаги ще е на второ място (дори с 1-2%) и винаги Бойко ще става премиер. Реално дори да изпревари с малко, тя отново остава далеч от 121 гласа. И отново Бойко ще намери коалиция, и ще бъде на власт.
Корнелия е идеалният опонент на Бойко, и той затова я крепи.
От друга страна, самият той е идеален опонент, защото е толкова компрометиран, че е постоянно под атаки, и вдига тонуса на БСП. Истината е, че без Бойко насреща, резултатът на БСП може още да падне.
Така и на двамата им е удобно да подкрепят другия - уж чрез атаки срещу него.
Митьо Очите не е най-големия мафиот и колко ли пъти вече е арестуван. Такъв като него винаги могат да му намерят за какво да го приберат. Едно време така правеха с Иво Карамански - обикновено преди избори. Сега е тоя.
Но последствията на втория план са далеч по-важни. И очевидно Бойко направи така нещата, че Корнелия да получи "метла" в ръцете си.
Тази симбиоза може да има всевъзможни последствия. Най-вероятно накрая ще се стигне и до прословутата "голяма коалиция" и това ще е последният мандат, преди маските да паднат...
После - кой ли знае. Може вече да няма България. С темповете на изчезването на този народ, може и да няма смисъл нито от правителство, нито от държава вече...

Добри Божилов
06.08.2018

1 коментар:

  1. Не съм съгласен, че БСП нямат патерица, тяхната патерица е ГЕРБ. БКП са майки и бащи, ГЕРБ - синове и дъщери, БСП - внуци. За правнуци сигурно ще се върне БКП, другарки и другари.

    ОтговорИзтриване