Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

"Престолонаследникът" Борис 4 започва да учи български на 19 годишна възраст... Нов Кобург, ново бедствие, и всичкото това за едните имоти...

Попмозната новина, че престолонаследникът Борис 4 (внук на Симеон 2) е започнал да учи български език обиколи монархическите медии, та и доста извън тях.
Лично царят пък щял да го развежда из България да разглежда важните археологически места.
Всичко това звучи добре, стига Борисчо да не тръгваше да се учи на езика ни едва на 19 години. Какво е правил до сега?
Ясно е какво е правил. За Кобургите България винаги е била само и единствено място да откраднат едни пари от клетия народ. Няма Кобург, дето това да не е била основната му цел.
И днес дори Симеон има една единствена цел - да прибере държавните имоти на Короната, като ги обяви за свои частни. После да ги продаде, така както направи с медалите на дядо си. Нали помните този срамен епизод.
Това че България е Република отдавна е решено и Симеон не е никакъв цар, нито Борис му е наследник.
Но ако някога ще възстановяваме монархията, добре е да помислим за друга династия. Някой истински български патриот да стане.
Припомням, че монархията у нас се базира на Конституцията, а Фердиданд е станал монарх не по наследство, а по решение на Велико Народно Събрание. Ако някога ще възстановяваме този тип управление, нека направим поне едно разумно нещо - да не помисляме дори пак да е Кобург...

Добри Божилов
04.09.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар