Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Новата драматургия: Бойко уволнява, Валери - спасява, накрая нито една оставка ни за убити, ни за ТР, ни за изкланите животни...

Разкапалото се, и вече не ставащо за нищо правителство, откри нов начин да печели време.
Първом Бойко го приложи при далаверата с ЧЕЗ. Тогава уж уволниха министърката на енергетиката и щяха да национализират дружеството. Отмина шумотевицата, и министърката остана, и няма да национализираме.
Т.е. Бойко брутално излъга, за да отговори в някакъв момент на кризата. След това лъжата се разбра, ама вече късно.
И сега го гледаме същия цирк. То, че държавата е абсолютна анархия и реално държава няма, е ясно. Но за Бойко това не е важно, важното е да се води "министър-председател" и да го приемат като такъв в чужбина. Да гали суетата си, пък и да изкара още някой лев (от заплата, разбира се, да не помислихте друго).
Та така - след невиждания резил с Търговския регистър, който все още не е възстановен напълно (лъже се, че е така отново), след напразно избитите "чумави" животни и след чудовищната катастрофа - плод на пълната липса на държавност както в КАТ, така и в строителството на пътища, след всичко това - паднаха 3 министерски глави.
Мнозина решиха, че това е прах в очите, и не трябва да приемаме по-малко от вмирисаната най-висока глава на властта.
Но се оказва, че дори тези оставки няма да минат. Те са поредния театър.
Бойко уволнява, положението се успокоява, после Валери Симеонов възроптава, започват "консултации", и... министрите остават.
И така, въпреки всички провали и очевидна корумпираност и некомпетентност, водещи до бедствия къде ли не, въпреки всичко това, няма дори някоя жалка оставчица...
Това правителство не става за нищо друго, освен за политическа драматургия. Странно е защо такива актьори и продуценти, в същото време воюват с театралната гилдия, музикантите и киното, които всъщност са техни колеги.
Може би има взаимна завист за успехите...

Добри Божилов
04-09-2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар