Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Пасторите, които избиха индианците и търгуваха с роби... - глава 6 от "Протестантската напаст"...

Знаете ли, че когато пасторите идват за пръв път в България, в САЩ все още има... робство. Да, точно така е. Те идват в средата на 50-те години на 19 век, докато войната за освобождение на робите все още предстои.
И знаете ли, че това робство е съществувало, въпреки че в САЩ по това време фактически не е имало друга религия, освен християнството!
Но да се върнем малко назад. Християнството възниква в залеза на Римската империя, която е била основана на робството. То е контрапункт на империята и затова е жестоко преследвано. Християнството казва, че хората са равни, всички са "чада на Бог" и изначално и напълно отхвърля това човек да бъде собственост на друг човек.
Въпросът с робството в Европа е решен още преди Средновековието, и дори поне 10 века преди откриването на Америка.
Но през 19 век в САЩ има... робство. А протестантските черкви са широко разпространени в Американския Юг, където робството е най-силно. Та е имало и пастори - собственици на роби. А почти абсолютно всички едри плантатори с хиляди роби, са били... евангелисти.
Е, какво значи това?
Пасторите нахлуват в България във време, в което в Европа, вкл. в Османската империя, робството е залязло. Имало е отделни изключения, но не е било политика. В същото време, в протестантските САЩ, то е политика, и то до такава степен, че при опит да се премахне... избухва война. Воюват евангелисти, протестанти и пастори, за това да... остане робството.
Кажете това на християнство ли ви прилича?
Това не е никакво християнство, то е чиста лъжа.
Ироничното е, че е напълно възможно, част от парите, с които започва инжектирането на евангелизъм у нас, реално да са спечелени от бизнес с роби. Робовладелците са били едри дарители на черквите тогава, та е е съвсем възможно тук проповедници, откъсващи българите от православието, да са си получавали заплатите от гърба на злощастното поробено население на САЩ.
Да не говорим колко хиляди чернокожи са избити без съд и присъда, дори след отпадането на робството. Протестантските активисти са доста активни в репресии и наказания над черните. С Библията в ръка отиваме да налагаме бялото господство...
Но всичко не свършва с това... Не са само черните жертва на измамното псевдо-християнство, наречено "евангелизъм"...
Задавали ли сте си въпроса, защо в Южна Америка има оцелели много повече индианци, отколкото в САЩ?
Отговорът е доста прост. Там отношението към тях е било основно грабителско - испанските католици са грабели злато.
На север, отношението е съвсем друго - на геноцид. И това е осъществено от американските протестанти. Да, доминиращата псевдо-религия, която по същество е атеизъм. И с Библия в ръце, и дървени черкви, американските бандити просто са избили индианците.
При това - огромна заслуга имат... именно протестантските пастори. Които са ходели сред индианците уж да проповядват, а реално - да ги заразяват с болести. Огромна част от индианците са избити от болести, към които белият човек има имунитет (поради особеностите на животновъдството в Средните векове).
Та отиват пасторите - уж да проповядват, и уж носят одеала, дрехи, храна.
Реално - носят болести.
Индианците се разболяват и мрат масово.
Южните индианци също не са имали имунитет. Но испанците, водени от католическата вяра, никога не са имали за цел да ги изтребват в тази степен. Затова и днес има цели индиански държави там. Например Боливия е с президент-индианец - Ево Моралес.
Но не и на Север.
Протестантството фактически е безбожие. То позволява абсолютно всичко - вкл. грабителства и убийства. Да си богат пастор е престижно. В никоя друга религия да си богат, не е престижно!
Протестантските заселници влизат в дървената си черква, слушат една реч от пастора си, после взимат пушките и требят индианци. Именно тези протестанти измислят приказката "Най-добрият индианец е мъртвият". Но не е само това. Терорът е повсеместен - дори избиват бизоните, за да оставят индианците без прехрана и да ги уморят от глад! И се гордеят с това. Има снимки на цели планини от бизонски кости.
Протестантството е едно огромно лицемерие. Нужна псевдо-религия на хищническо общество, което единствено плячкосва всичко по пътя си.
И накрая ще ви кажа съдбата на едно индианско племе, което... решило да станат бели.
Да послушат всичко. Да започнат да живеят в къщи, построили си църква, организирали целия си живот като белите. По почин на протестантските мисионери. Обещали им, че така ще се интегрират.
Та направили всичко. И наистина се интегрирали.
И после - стреснати, че вярно от тия индианци може да излезе нещо, дошли и ги избили.
Това е то протестанството - измама, капан, в който да вкарат бъдещите си жертви...
У нас са вече 60 хиляди човека...
Време е да спрем това и да спасим тези хора от измамата...

поп Добри (борец с всякакви демони и ереси)
13.08.2019

1 коментар:

  1. Голяма глупост! То и сега има робство в България, само че срещу минимално заплащане. Как "дойде" православието в България, след избиване на инакомислещи, с насилие, като комунистическите ТКЗС-та.

    ОтговорИзтриване