Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

ГЕРБ понесоха съкрушителен нок-аут, в София и Пловдив остават в глуха опозиция след балотажа... Само паникьосаните медии тръбят победи...

Управляващите от ГЕРБ получиха съкрушително кроше, което вероятно ще доведе до падане на правителството до края на годината. Разбира се, придворните медии и социолози, на хранилка при Бойко, опитват да раздуват резултатите и да ги представят като победа, но всъщност става дума за разгром.
В София, която сама по себе си, е способна да събори правителството, разликата е едва 10% в полза на Фандъкова, като вероятно накрая ще е едноцифрена, защото социолозите винаги раздуват предимството на ГЕРБ.
Но дори да допуснем 10%, това е безсмислена преднина, преди втория тур. Защото трети и четвърти заедно общо имат около 25%, и сред тях Фандъкова фенове няма. И Демократична България, и Борис Бонев са твърда опозиция на ГЕРБ. Фандъкова може да разчита евентуално на подкрепа на ВМРО и Волен, които заедно са под 6%. Това е единственият резерв на ГЕРБ.
Още по-важни обаче са резултатите за Общински съвет. Там е ключът.
БСП и Демократична България, взети заедно, ще имат мнозинство. Това означава, че ще определят председателя на съвета. Договорката е съвсем ясна - градската десница ще получи председателя, а вероятно и позицията на главен архитект на София - втория най-важен пост, след кметския. В замяна - ще подкрепят Мая Манолова. Позицията на главен архитект предполага Манолова да победи, и това ще е сериозна мотивация. Ако не победи, остава старият на Фандъкова.
Хипотетична коалиция на градската десница с ГЕРБ е изключена, защото би убила градската десница. Те очевидно са във възход. Взеха 6% на евроизборите и излъчиха евродепутат. Сега пробиват брутално в София. Очевидната им следваща стъпка е пробив на парламентарните избори и влизане в правителството.
Биха били пълни идиоти да жертват този шанс, заради една коалиция в София с ГЕРБ. Който се докосне до ГЕРБ, загива неотменимо. Вижда се и от съдбата на Патриотите, а и от Реформаторите преди това.
Съюзът на БСП с градската десница е изрисуван "като по учебник", и е логичен както за лидерите, така и за избирателите. А мнозинството в Общинския съвет го подпомага чисто политически.
Съвсем леко по-добро за ГЕРБ, но същото като съдържание, е положението в Пловдив. С 10% преднина и очаквано обединение "Всички срещу ГЕРБ" на втори тур, управляващите ще загубят и втория град. Там опозицията е по-раздробена от в София, но това няма да попречи на избора на кмета.
Пловдив е много интересен и от гледна точка на местния кандидат на ВМРО - Славчо Атанасова. Независимо иде или не на втори тур, това ще е много трудно. Докато на миналите избори - 2 пъти по ред, той без проблем стигаше на 2 тур, и след това губеше с 1-2% - основно изборни машинации на ГЕРБ. Сега е на косъм, и по-скоро отпада. Това ясно показва пораженията за ВМРО от коалицията с ГЕРБ. Възможно е партията да се усети, и да реши да излезе от кабинета - докато все още има останал живец в нея.
Ударът за ВМРО е много голям, заради подвеждащия резултат на Евроизборите, където заради ниската активност, твърдият електорат на националистите създаде илюзия, че са над 8%. Всъщност, вижда се че са доста надолу дори при гласуването за местен вот, който е с активност над Евроизборите. А на парламентарни избори, пред урните ще идат и повече, и реално може Каракачанов да остане под 4%.
Т.е. Пловдив може да донесе нестабилност на коалицията по линия на ВМРО.
Но така или иначе, шансът ГЕРБ да запази София и Пловдив, или дори един от тези 2 града, е нищожен.
Придворните медии и социолози панически внушават грандиозна победа на ГЕРБ. Но това е чиста пропаганда. Всички са наясно, че управлението се разпада и, че Бойко фактически губи местната власт.
А правителство, оградено от опозиционни кмет на София и Президент, и с фактически разпаднал се малък партньор в парламента, няма голяма перспектива.
Очевидно ще се окажат верни прогнозите, че Бойко пада по Нова година, а напролет ще имаме предсрочни избори... А с тях и край на групировката ГЕРБ във властта изобщо...

Добри Божилов
27.10.2019

1 коментар:

  1. ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ВЪВ ВАРНА Е ИЗМАМАТА НА ВЕКА. ОЧЕВАДНА МАНИПУЛАЦИЯ!

    http://afera.bg/%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82/

    ОтговорИзтриване