Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

ГЕРБ се самоубиха - "Три морета" е инициатива на САЩ, а те попречиха на Радев да я подкрепи... До дни Боко ще бъде изгонен...

 

С вчерашната милиционерска акция срещу Президента, ГЕРБ по същество се самоубиха.

Инициативата "Три морета", е инициатива на САЩ. Т.е. на "най-големия началник". България трябваше да иде там, да засвидетелства, че сме солидни русофоби, съюзници срещу "руската заплаха", както и да внесе 20 милиона долара във фонда на проекта.

Вместо това, правителството осуети присъствието на Президента като пусна абсолютно недоказан слух, че може да е заразен с корона-вирус. Радев има 2 теста от последната седмица, като единият е точно преди да замине за Естония - именно от уважение към естонската страна.

Но тъпоумните Гешево-Бойкови милиционери това могат да измислят - за да постигнат вътрешнополитическа цел, те удариха "балтия" на доста сериозен американски проект. Не че присъствието на България е най-важното. Там основен двигател са Полша и Прибалтика. Но присъствието на България е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, по нареждане на Майк Помпео. Който лично организира този проект.

Мислехме Цветан Цветанов за връх на глупостта в ГЕРБ, но се оказа, че дълбоко сме грешали. Ако той беше там, никога нямаше да допусне подобен гаф. Нещо повече - дори Радев да бе наистина заразен, това щеше да се пази в тайна. Цветанов поне добре разбира интересите на Големия брат.

След тази подсечка, е въпрос на доста кратко време САЩ да се разправят с предателя Бойко, и свитата му от тъпоумни ченгета и мутри, начело с главния прокурор, дето не само не е учил право, но явно не е учил и за приемния изпит по история...

Затова и още вчера на Боко се е обадил треторазряден чиновник в министерството на екологията на САЩ, за да обсъдят въпроса за "Три морета". Кийт Крач - заместник-секретар, което е от нивото на наш заместник-министър. И му е натрил канчето.

Може би ГЕРБ разчитат на Байдън, и залагат на него вече в САЩ. Но очевидно им липсва мозък и в това. Във външната политика, Америка не прави остри завои, и "Три морета" - като проект срещу Русия и Китай, няма да бъде изоставен от Демократите...

Така че, както пее протестът - "Борисов, чао, чао, чао...  "


Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"
21.10.2020

2 коментара:

  1. Геополитическите измерения на Инициативата "Трите морета"
    Ф. УЙЛЯМ ЕНГДАЛ* 20 МАРТ 2018 БРОЙ 1 2018
    https://geopolitica.eu/2018/167-broy-1-2018/2773-geopoliticheskite-izmereniya-na-initsiativata-trite-moreta
    Стратегическата визия на България в отношенията с Турция

    Лансираната най-вече от Полша Инициатива "Три морета" представлява зле прикрит геополитически опит за създаване на своеобразен балансьор на влиянието на Русия, от изток, и на Германия - от запад.

    Обяснимо е, че той поражда реминисценции с друга злополучна полска инициатива - за т.нар. "Междуморие" (Intermarium), която се прокарва в периода между двете световни войни. По онова време полският лидер маршал Юзеф Пилсудски се опитва да формира един de facto алианс от държави в пространството от Черно до Балтийско море, който да може да се противопостави едновременно на Съветска Русия и на Ваймарска Германия. Ако сравним списъка на държавите от т.нар. "Междуморие" с тези от днешната Инициатива "Три морета", ще видим, че те на практика съвпадат - и в двата случая става дума за създаването на своеобразна "демаркационна линия" между Германия, на запад, и Руската Федерация - на изток. Приликите обаче не приключват само с това.

    Както е известно, формалното начало на днешната Инициатива "Три морета" беше поставено в Дубровник през август 2016, като в нея участват 12 централно- и източноевропейски държави. Те са разположени в обширното пространство между Балтийско, Адриатическо и Черно море, откъдето идва и името на самата инициатива. Освен Полша и Хърватска, членове на Инициативата са Естония, Латвия, Литва, Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, България, Румъния и Словения. На втората среща на върха на Инициативата, провела се във Вършава през юли 2017 присъства и американският президент Доналд Тръмп, който изрази ясно подкрепата си за нея. Въпросът е, какви политически или икономически причини стоят в основата на полската Инициатива "Три морета"? Ако анализираме по-внимателно нейния очевиден фокус върху енергийните проблеми, много неща ще ни станат ясни.

    Американският шистов LNG
    На 6 юли 2017, на път към срещата на Г-20 в Хамбург, президентът на САЩ Доналд Тръмп направи знаково посещение във Варшава за да участва във втората среща на държавите от Инициативата "Три морета" - проект, който за първи път беше официално обявен от полския президент Анджей Дуда. Макар че двмата основни играчи в него - Полша и Хърватска, настояват, че Инициативата "Три морета" не е геополитическа, а е по-скоро форум за осъществяване на общи инфраструктурни проекти и укрепване на интеграцията между новите членове на ЕС по оста Север-Юг, повече от ясно е, че нещата опират именно до геополитика. Реалният "двигател" на инициативата е Вашингтон, който открито се противопоставя на германско-руския проект за изграждане на газопровода "Северен поток 2" по дъното на Балтийско море. На свой ред, Полша е застрашена да загуби таксите за транзита на руски природен газ, които получава сега, ако този транзит през територията и, както и през територията на Украйна, постепенно бъде прекратен след пускането в експлоатация на новия балтийски газопровод. Не това обаче е основната причина за случващото се.

    ОтговорИзтриване
  2. Триморието, изцепките на Румен Радев и оглушителното мълчание на Нинова
    https://pogled.info/bulgarski/trimorieto-iztsepkite-na-rumen-radev-i-oglushitelnoto-malchanie-na-ninova.121894

    Недоумение буди активността на президента Радев в тази посока, който е избран предимно с русофилски гласове, както и оглушителното мълчание на Позитано-20 по темата!!??
    И все пак, одобрява ли БСП това, че президентът Радев ще бъде домакин на инициативата!?
    Вярно е, че г-жа Нинова се е обградила с много бивши седесари, служители на президента Плевнелиев и самата тя е редовен гост на американското посолство, но преди всичко, тя все пак е председател на БСП!? Тя е длъжна да има позиции по тези въпроси и да ги направи ясни за социалистите в България!?
    Засега не сме чули нищо от Корнелия Нинова! Едно крещящо мълчание, както по много други, особено по геополитически теми!?
    Интересното е, че не сме чули нищо и от заместник-председателя на Нинова, Кристиан Вигенин, чийто ресор е "Международна дейност"!? Може би господин Вигенин се страхува, че изказването на истинското му мнение по темата ще навреди на имиджа му, както стана, когато преди години хукна да се среща с фашисткия режим в Украйна?

    ОтговорИзтриване