Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

България да поиска отваряне на архивите на ДС в Македония и Сърбия, за да влязат в ЕС... Така "злата истина" ще се изсипе на главите им...

Искам да обясня на нашите македонски приятели, какво се случва сега.
България НЕ ви спира за ЕС. България единствено насила си взима, това което и отказвате, и на което има право - да се чуят нейните аргументи, и нейните доказателства в МАКЕДОНИЯ. Тук всички си знаем всичко, но при вас има огромна цензура и пропаганда, и реално нашата гледна точка изобщо НЕ МОЖЕ да се чуе.

България няма да ви спре дългосрочно, защото дори на нас ни е по-изгодно да сте вътре в ЕС, а не вън. Точно както ни е по-изгодно да ви признаем като държава, отколкото да ви оставим на сръбската армия да ви окупира. Признахме ви, въпреки че знаехме, че тази държава ще ни мрази. Ще ви пуснем и в ЕС, въпреки същото.
Но сега България предизвиква скандал, чрез който да могат да се чуят В МАКЕДОНИЯ, нашите аргументи. Винаги при скандал се чуват много неща, и вие не можете да го спрете.

Истината е, че сте народ, измислен и живял в лъжа. Криете историческите доказателства (напр. Битолския надпис). Превеждате песните на братя Миладинови като "македонски", въпреки че на оригиналното издание пише "български". Обявявате Гоце Делчев за македонец, при положение, че е бил българин, учител по български, и е учил в българска военна академия.
Истината е, че живеете върху един много тънък сапунен мехур, който се крепи само и единствено на лъжи, пропаганда, и най-вече - на цензура.
Е, ето тази цензура ние разбиваме с това вето. Предизвикваме спор и скандал, и поне част от вас ще видят Истината. Това е една стъпка. Ще има и още.
И накрая отново ще бъдем един народ.
Аз лично съм върл противник на настоящото българско правителство. Вече 130 дни ходя по протести, за да ги свалим, и пратим в затвора. Те са нещо много по-крадливо от вашия Груевски.
И точно за да крадат спокойно, дълги години не правеха нищо за Македония, реално предаваха българската позиция. Но сега вече нямат избор, и времената на промени идват.

Надявам се да направят и още нещо много важно - да поискат отваряне на архивите на вашите комунистически тайни служби - както ние отворихме на нашите. Там е всичко. И това не само на вашите, а и на тези на Сърбия, която също иска да влиза в ЕС. Това ако направим, злата истина ще се изсипе като лавина на главите  ви...
И мисля, че ще го направим...

Публикация на писателя Добри Божилов, в група за дискусия между българи и македонци...

Божилов е автор на бестселърите "Задругата" (2019) и "Заветът" (2020).

18.11.2020

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар