Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

БЪЛГАРИЯ НЕ СПИРА МАКЕДОНИЯ, А ИМЕННО НИЕ ЩЕ ВИ ВКАРАМЕ В ЕС! КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ИСКА ДА СЕ РАЗШИРЯВА...

БЪЛГАРИЯ НЕ СПИРА МАКЕДОНИЯ, А ИМЕННО НИЕ ЩЕ ВИ ВКАРАМЕ В ЕС
Братя македонци,
Бъдете наясно, че ЕС не иска да се разширява. И на вас ви предстоят поне 20 години "преговори", които ще се мотаят. Стара Европа не иска нови членки, не иска да плаща за тях. Нещо повече - тя дискриминира и вече приетите. Например ние от години отговаряме на изискванията за Шенген, и не ни пускат. Отговаряме и за Еврозоната (макар че не всички българи сме убедени, че трябва да влизаме), но не ни пускат, мотаят ни.
Предният председател на ЕК - Юнкер, приемаше под "ЕС", само това дето е до Виена.
Европа не ви иска. Европа иска първо да се реформира, защото стана много бюрокрация, и тогава да се разширява. А реформирането ще се влачи поне 10-15 години, ако изобщо стане. Европа иска да въведе обща армия, обща пенсионна система, обща външна политика, да намали правата на членките и пр.
Но всичко това става много бавно, защото малките страни се страхуват, че ще бъдат асимилирани от големите.
И сега ЕС е просто блокиран. Не може да се разбере за нищо - дори за бюджета. Там също има вето - на Полша и Унгария.
В тази ситуация, шансът да влезете, е нулев. Ще се водят преговори, но ще ви мотаят. Европа знае как да мотае. Турция води преговори от 50 години. И скоро няма да влезе.
АКО МАКЕДОНИЯ ИМА ШАНС ДА ВЛЕЗЕ, ТОВА Е АКО ИМА ПРИЯТЕЛ ВЪТРЕ В ЕС. КОЙТО ДА Я ВКАРА.
Този приятел е България. Ние не сме имали подобен приятел като влизахме, и нашите преговори продължиха 12 години. От 1995, до 2007, когато влязохме.
При вас ще е още по-бавно.
Освен ако някоя не ви помогне.
Ние ще ви помогнем. В наш интерес е да сте вътре. И ще го направим. Т.е. трябва да сте благодарни, че я има България. Иначе - я влезете, я не...
Дори след влизането, няма да усетите нищо. Поне 10 години ще минат, преди да усетите подобрение. През това време ще се учите да усвоявате фондовете, и ще ви цакат навсякъде - защото ЕС не обича да плаща. Т.е. бройте от тук - 20-25 години, преди да усетите членството. Цялото настоящо поколение ще изпусне живота си.
Освен ако не ви помогне някой. Това сме ние - вашите братя - българите.
Сегашното вето е само временно. Искаме да ви отворим очите за Истината от историята. След 1 година това вето ще се махне. И то с нищо няма да забави крайния срок на приемането. Ние имаме комисар, имаме чиновници в Брюксел - ще ви компенсираме.
НО Е МНОГО ВАЖНО ДА ПРОГЛЕДНЕТЕ ЗА ИСТОРИЯТА. МНОГО Е ВАЖНО ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТЕ ЛЪГАНИ, И ВСИЧКО Е ЕДНА ИЗМИСЛИЦА ОТ 1945 Г. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ИСКА БЪЛГАРИЯ.
И ще го постигнем. Сега 1 година като се караме за ветото, всички наши аргументи ще се чуят. Ще се покажат доказателствата. Докато се караме за ветото, ще убием македонизма, който е чиста лъжа.
После продължаваме заедно.
Реално ако искате, можете и веднага да влезете в ЕС - като се присъедините към България. Това никой няма да ви кара да правите, но ако решите - този път е отворен. Най-вероятно ще го направи Молдова с Румъния, и ще влезе в ЕС и преди вас.
Но България ви бута в ЕС, който не иска да се разширява, а не ви пречи.  Ние - вашият приятел, сме единствения ви шанс, а покрай вас ще влязат и албанците. Но се борим единствено да не влезе лъжовният македонизъм.
Това е всичко... 
 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

22.11.2020
 

1 коментар: