Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Да се героизират осъдените от Народния съд, е все едно днес да героизираме А.Луканов и О.Дойнов..

Днес се навършват 76 години от изпълнението на присъдите от Народния съд. Мнозина и сега мечтаят за такъв, а други - обратното - опитват се да героизират жертвите му, да ги изкарат някакви "мъченици" на новото "зло", което дошло и превзело държавата.

Всъщност, това е по-голямо престъпление, и по-голяма манипулация от самия Народен съд. Опитът ликвидираният преден елит, при смяна на режима, да се изкара "цветът на нацията", е откровена измама с историята. Докато репресиите са нещо нормално при всяка смяна на властта, то героизацията на откровени престъпници е брутална лъжа и манипулация, сходна с измислянето на "македонската нация".

Политическа саморазправа има и след Първата световна война. Законът за съдене на бивши министри и депутати. Саморазправа има и през 1923 г. - спрямо земеделците. А самата власт след 1923 г. практически НЕ Е ЗАКОННА. Всяка законна власт, произтичаща от избори, би била за земеделците, които имат 80% от електората. Но властта се прехвърля члез преврати и фалшифицирани избори, т.е. на 9 септември е свалено едно НЕЗАКОННО правителство (от друго такова - пак незаконно). Репресиите срещу земеделците продължават и при комунистите, защото ако направят свободни избори, те ще ги спечелят.
Но на 9 септември не са свалени някакви светци, а е свалена военната шайка - съюници на Райха, които е нормално да паднат, след като са загубили войната. Повечето от тези хора са били и откровени мошеници - спекуланти от войната, крадци от държавни поръчки и пр. Да се героизира това, е гавра с нормалните хора.
Все едно да героизираме Андрей Луканов или Огнян Дойнов. Ето това правят онези, които говорят за "цвета на нацията"...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

01.02.2021

 

4 коментара:

  1. За съжаление това е започнато още от родоотсъпника Борис първи. Избил колобърските родове. Продал половин България за да остане на власт и взел за кръстник Михаил тогавашния император византийски. Но от тази религия, както и другата основна тук по нашите земи какво да очкаваш? Несъгласните се колят в името на "ДОБРИЯ" бог ... и така това продължава и досега.

    ОтговорИзтриване
  2. Много правилен анализ! Този анализ трябва да бъде записан в историята! Като най-точен. И трябва да се изучава от децата ни. За да знаят, че винаги има възмездие! За да израстват, като достойни българи, а не като тарикати, бандити и предатели!

    ОтговорИзтриване
  3. На смърт са осъдени над 2700 души, 1300 получават доживотен затвор. Да твърдиш, че в него има нещо честно и справедливо, при такива цифри и скорост на съдебния процес, или да го валидираш с изказа - такива са били времената, е малоумно.

    ОтговорИзтриване