Решението за Й.Матев е ПРАВИЛНО!... Боко и Гешев съсипаха разследването... Не може присъда за убийство по косвени доказателства...

Йоан Матев очевидно е най-вероятният убиец. На всички е ясно какво е станало. Но това не значи, че ще отиде в затвора. Защото докато откровена глупост като Бойко и Гешев, е съответно начело на МВР и Прокуратурата, това ще е качеството на разследването. Т.е. разследване няма да има.

Присъда за убийство не може да се произнесе по косвени доказателства. Още като чух адвокатката на семейството на убития, когато самата тя обяви, че доказателствата са косвени, ми стана ясно каква ще е присъдата. Прокуратурата и МВР отново демонстрираха впечатляващите си глупост и непрофесионализъм. Никой съдия няма да прати човек за 12 години в затвора, по косвени улики. Точно по същата причина, преди време съдия Ченалова оправда убиеца от дискотека "Соло". И след това я смазаха и изхвърлиха от системата. Но това беше правилното решение. Ако съдим по косвени улики, се превръщаме в държава на беззаконието. 

И именно това каза съдът. Разбира се - съдиите не са слепи и глухи за общественото мнение. И затова взеха и "защитни мерки" - решението е с 3:2 гласа, а председателят на състава подписва с "особено мнение". Т.е. измиват си ръцете съдиите, но все пак постановяват ПРАВИЛНО и ЗАКОНОСЪОБРАЗНО решение. Но е несериозно да се мисли, че против волята на председателя на състава, младшият съдия (който е нещо като стажант, готвен да се прати в Районен съд), ще гласува наопаки, и то срещу общественото мнение. Не. 

Това е решението на старшите съдии, а младшият и съдебните заседатели (които са зависими от тях), са се съгласили да го изпълнят. Защото от "старите кучета" им зависи кариерата. Т.е. става дума за истинска нормална присъда, при която съдът се защитава срещу хвърляне на вината върху него. Срамно е, че съд е стигнал до подобно състояние, но това е след убийствена пропаганда и атаки, от страна на истинските виновници.

А реалността е съвсем друга. Тя е, че докато не се отървем от идиоти като Бойко и Гешев, това ще е нивото на разследване. Матев вероятно е виновен, но мутрите провалиха всичко...

"Девети"  от Добри Божилов
И защо се случва това? 

Защо виждаме като "доказателство" нож, намерен повече от 1 година след убийството? Без никакви следи от генетичен материал по него! За толкова време всякакви ДНК-та и кръвни проби се разпадат и разлагат. Всеки един нож със същата форма, купен от магазина, може да се набеди за "оръжие на престъплението". Не че не е. Но не е доказано. И защо това е "доказателство"? Или показанията на брата на Матев, които много лесно могат да се занулят...
Защо това е резултатът в папките на делото?
Защото МВР и Прокуратурата не се занимават с разследване на престъпления, а с изкарване на пари за властимащите. МВР и Гешев са мафиотски структури, които изнудват бизнеса, правят поръчкови дела, арестуват неудобни и репресират медии. Те с това се занимават. И в това насочват хора. А не се занимават с търсене на убийци, назначаване на качествени следователи, събиране на улики и пр. Не се инвестира в техника, често липсват дори консумативи за вземане на отпечатъци. Не се обучават експерти. А полицаите се занимават с глупости.
Само преди 2 седмици мен лично ме викаха да пиша обяснения, че съм "заплашвал Бойко Борисов". За една реплика, че "искам да му ритна столчето". Остави мен - разходих се до полицията. Но тия ченгета, вместо да гонят убийци и крадци, вместо да повишават квалификацията си, вместо да развиват мрежа от агенти, т.е. вместо да са ченгета, те събират показания от такива като мен. Т.е. губят си времето. И колко ли десетки и стотици други хора са разпитвани за откровени идиотии, вместо да се търсят улики по реални престъпления.

Ето затова Йоан Матев ще излезе на свобода. Защото държавата слугува на мутрите, а не на гражданите. И ако сте бизнесмен, от който може да се "смъкне" рекет, ще ви разкажат играта. Но ако сте убиец на обикновен човек, никой не се интересува от това, гледат да заметат и претупат случая, за да се захванат с по-доходните за Вожда, дейности...
Присъдата е абсолютно ЗАКОННА.
Присъдата не е СПРАВЕДЛИВА, защото ако справедливостта беше цел на властта, самата власт вече щеше да е в затвора...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

13.03.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар