Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Кабинетът е договорен - Слави ще изпълни 2½ от 3 основни обещания... Останалото - за по-натам

Кабинетът на Слави Трифонов е договорен, научихме от източници, близки до Дългия. Той самият ще бъде Премиер, а всички министри ще са негови, без никаква коалиция. Т.е. ще става дума за правителство на малцинството. Въпросните хора ще бъдат утвърдени технократи, реално основното политическо лице ще бъде самият Трифонов.

"Девети"  от Добри Божилов

Слави ще получи широка подкрепа от практически всички, без ГЕРБ, а самите гербери ще се въздържат.

Трифонов е успял да договори и изпълнение на повечето си предизборни обещания. Със сигурност, партийната субсидия изчезва, и се въвежда електронно гласуване. Основното обещание обаче - за мажоритарни избори, няма да се изпълни. БСП, ДБ и Мая са се договорили за 50% избрани мажоритарни депутати.

Слави ще обясни, че с 51 души парламентарна група и кабинет на малцинството, няма как да наложи сам мажоритарната система. Но си запазва правото да го стори след бъдещи избори.

По този начин, ИТН фактически ще изпълни 2 ½ от общо 3 обещания, което е летящ старт.

В парламента всички искат кабинет, и са готови на всякакви отстъпки. Това позволява на шоумена да е в по-силна позиция, отколкото ако имаше 100 депутата. Тогава щяха да го изнудват за гласове, а сега той ги държи в "шах" с готовността си да иде на нов вот.

Кабинетът няма да е ограничен със срок, очаква се Трифонов сам да реши дали да е пълен мандат, или да приключи по-рано - когато на него му е изгодно...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

11.04.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар