План "Байдън-2": Боко вади Симеон за премиер, за да засмуче 30 депутати-царисти, влезли през Слави...

Почти 84 годишният Симеон Сакскобурготски ще е номинацията на ГЕРБ за премиер на "правителство на националното съгласие". Това научихме от източник, близък до Сараите. Схемата вече е уговорена между Боко и Доган.

"Девети"  от Добри Божилов

Кабинетът ще мине с гласовете на ГЕРБ и ДПС (общо 105), плюс 30-на депутати на Слави Трифонов, които са всъщност от бившето НДСВ. Някогашната царска партия се е преляла зад Дългия, тя му осигурява структурите, просто е сменила фронтмена.

Сега обаче, с този ход, Борисов и Доган ще поставят в "шах-и-мат" тези депутати, доста от които са лично предани на царя, монархисти са, и са свързани с някогашното обкръжение от царедворци на баща му.

Самият Борисов трудно би се разделил с премиерския пост, но в името на "такава значима историческа фигура", би имал извинение да го направи. Очевидно обаче, той и Доган ще дърпат конците, точно както и досега. Определението "Байдън-2" се набива на очи.

Борисов вече направи няколко жеста към "величеството" - върна му имотите, та дори дъщеря му реши да живее в България. Очевидно са в добри отношения.

Схемата фактически ще се подкрепи от всички в парламента, дори от тези които доволно ще останат в опозиция. Никой не иска нови избори, но и никой не знае как да се състави кабинет.

Единственият губещ ще е Слави Трифонов. Но за него изобщо не е ясно доколко реално има политически амбиции, или просто ще осребри всичко. И после ще се скрие в телевизията си да "недоволства" от "предателството" на избраниците си...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

06.04.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар