Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Нарисуваха схемата: Всички обявиха, че ще гласуват за Слави, дори ГЕРБ... Ако не върне мандата - премиер...

Статукво и опозиция очевидно намериха схемата за "програмно правителство". Натресоха го на Слави Трифонов, и ще го представят като "кабинет на протеста", но ще получи подкрепа и от ГЕРБ и ДПС, но "без да го иска".

"Девети"  от Добри Божилов

Тази ситуация се очертава, след като вчера БСП обяви подкрепя, а днес... дори ГЕРБ. По думите на Деница Сачева, готови са да подкрепят Трифонов, в името на държавата, защото имала нужда от правителство. Именно това са аргументите, с които се прокарват всякакви подобни бутафорни кабинети.

Всъщност, всички в Парламента искат кабинет, и не искат предсрочни избори. И изглежда му намериха "цаката".

Фактически, ако Трифонов не върне сам мандата, той ще стане премиер. Може би не е готов за това, не му е бил това планът. Но рулетката се върти.

Възможността да прокара друг човек би била странна. Смешно ще е някой от сценаристите да застъпи, или пък някой професор, тип "Любен Беров". Не че няма да мине - всички искат да спасят парламента. Но стигне ли се до премиерския пост, просто не иде да е друг, освен Слави...

Накратко - натресоха го, да видим става ли за политик с това изпитание още в първите му дни...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

07.04.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар