Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

"Сказанието" - книга 3 от хрониките на Задругата... Излиза безплатно за читателите, е-книга....

 

Дългоочаквата трета книга от сагата за Задругата е вече тук. Можете да я изтеглите безплатно. Съществува и версия за печат (вж. по-долу), което можете да направите в копирен център. Ще излезе 8-9 лв.

Вероятно изглежда странно една от най-очакваните, и потенциално - най-печеливши, книги да се появи безплатно. Но авторът има ново призвание - да бъде "народен писател". Да пише за народа - свободно и безплатно.

Но ако мислите, че го прави, защото е добра душа, то сте наполовина прави. Той наистина е добра душа. Но другата половина от аргументите е, че когато платите 20 лв. за една книга, от тях 1 лв. отива за автора. Всичко друго отива къде ли не - във все безкрайно по-важни получатели, от самия автор. Тъй като Вие купувате текста, т.е. труда на автора, то не е ли по-разумно да четете безплатно, отколкото да дадете 95% от парите си на халос?

А това, че авторът няма да спечели, е какво пък - още Ботев го е казал - "Стига ми тая награда, да каже нявга народът..."

Добре дошли в света на народните поети.

И приятно четене. Първите отзиви на тестовата група са вдъхновяващи. Това е най-силната книга от света на Задругата...


Добри Божилов
07.10.2021

Свободно изтегляне от тук:
Сказанието... Книга 3 от хрониките на Задругата... Предистория...

 

Версия за печат: 

Сказанието... (А4, по 2 на страница - общо 215 страниц)

3 коментара:

 1. Здравейте г-н Божилов,
  това, което пишете за разпределението на приходите от продажбите на Вашата книга звучи направо абсурдно. Абсурдно е и да подарявате творчеството си, в което сте инвестирал и време, и талант. Оставете в статията банкова сметка или epay ID, и нека читателите Ви, свалили е-книгата, по съвест и морал изберат как да Ви се отблагодарят финансово за трвтата част от поредицата.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Нека първо хората прочетат, после ще мислим за пари, ако им хареса...

   Изтриване
 2. Благодаря на автора!
  Съгласен съм с първия коментар.

  ОтговорИзтриване