Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

От какво бяга Бойко... Или предстоящият фалит на държавата "стъпка по стъпка"...

 Вече е съвсем очевидно, че Бойко тества механизма как да падне от власт. Това ще стане след 2-3 месеца, които са му нужни, за да доизчисти документи и доказателства...
След това Волен ще направи нова криза, този път Бойко няма да успее да я овладее, и - оставка...
Каква обаче е причината, Бойко да бяга от властта?
Отговорът е съвсем прост - какво прави създателят на една "пирамида", когато дойде време тя да рухне?
България е пирамидална "Понци" схема от самото начало на управлението на Бойко. Ние живеем от заеми, изплащани с нови заеми и т.н. Всичко е размито в счетоводни манипулации и прехвърляне на държавния дълг в частен, за да е по-прикрит.
Т.е. у нас се случва нещо подобно на Гърция - която буквално допреди банкрута си, не изглеждаше закъсала, и изведнъж се оказа, че е потънала. Излязоха и счетоводните схеми и лъжите на правителствата, а кредиторите се оказаха с длъжник, който не може да плати нищо...
България отдавна вече дължи много повече, отколкото произвежда. Правителството се хвали с "нисък държавен дълг", но поне част от този дълг е скрита.
По-важното обаче е, че "частният дълг" измамно се представя, че не е проблем на държавата.
Всъщност проблем е, първо защото значима част от този дълг отново е държавен - на държавни предприятия. Води се частен, защото е на търговски дружества, но реално държавата го дължи. Например чии са дълговете на БДЖ или на НЕК? Ами на "Топлофикация-София"?
На второ място, дори истинският частен дълг, и той е проблем. Защото в момента, в който не се плати, ще "лъсне" дупка в балансите на банките. И държавата ще трябва да ги спасява.
Типичен пример за това е Ирландия, която буквално за "една нощ" от миниатюрен държавен дълг, се оказа с над 130% от БВП. Как стана това?
Просто банките "увиснаха" и премиерът обяви, че гарантира дълговете на всички банки. Той нямаше друг избор - иначе щяха да последват банкрути и всеобщо разорение.
Т.е. частният дълг на престъпния банков сектор, де факто е скрит държавен дълг.
При нас всичките тези дългове, по различни оценки, са между 40 и 80 милиарда евро. Т.е. между 100 и 200% от БВП.
Всичко това е натрупано по "Понци" схемата - взимаме заеми, харчим, създаваме бутафорна "кредитна" икономика, после с нови заеми покриваме старите, и т.н.
Какво ще се случи в края на всичко това?
Всяка "пирамида" в един момент губи новите си кредитори, които трябва да покрият старите дългове. Тогава един по един започват да лъсват хора "чакащи да им се плати", но приходи няма.
Ето този момент наближава, и Бойко трябва да се измъкне преди него. После трябва да се повтори моделът от 1996 г. - някой нещастник като Жан Виденов, да поеме вината за всички злоупотреби и схеми, станали преди него. Днес виним Виденов, но истината е, че тогава банкрутира соросоидно-неолибералната система, стартирана от Иван Костов още като министър на финансите в кабинета на Димитър Попов, а след това и на Филип Димитров. Тази система - пирамидална по същността си, стигна края си през 1995-1996 г., и властта удобно бе прехвърлена на честния и наивен Виденов, та да стане той виновен.
Нещо такова готвят и сега.
Стъпка по стъпка. Какво ще се случи?
Първо ще започнат да гърмят дългови бомби в частния сектор. Те ще предизвикат проблеми в банковия. Държавата ще трябва да спасява банките, като същевременно обаче ще паднат данъчните приходи, защото изкуственият частен сектор ще фалира, поради липса на кредити.
Не е ясно ще успее ли държавата да реагира дори на този първи удар. Ако успее, той ще доведе до драстично вдигане на държавния дълг (модел "Ирландия"). В този случай, кризата ще мине през държавния дълг, защото кредиторите ще поискат много по-високи лихви, или изобщо ще спрат да дават заеми. Така държавата ще се изправи пред банкрут - на този втори етап.
Същото ще стане и ако държавата не се справи на първия етап. Тогава ще банкрутират банки и фирми, народът ще бъде уволнен масово, няма да има пари за пенсии и заплати. 
И в двата случая ще стане нещо много важно, и то е ключово - Западните кредитори ще конфискуват обезпечението на валутния борд.
Като видят, че започват да гърмят банки, и няма кой да ги спаси, или че държавата не може да привлече финансиране, като видят това, на запад ще измислят как да минимизират загубите си. И най-вероятно ще замразят или направо секвестират онези 10-12 милиарда евро, които стоят във валутния борд.
Важно е да се уточни, че това не са "евра" в брой, които са в трезорите на БНБ. Не е и злато. То дори половината от златото на Бай Тошо ни го прибраха на съхранение в Лондон. Няма реални активи - евро-банкноти, или злато, в България. Всичко са облигации и различни "инструменти". В момента основният ни резерв е в германски облигации. Т.е. дали сме го на съхранение при Меркел. Естествено, тя може да прецени да го плати ли или не.
Т.е. стане ли напечено, тези пари незабавно се замразяват и отнемат. Те няма да покрият всичките ни дългове, но поне част ще покрият.
Останем ли без обезпечението на валутния борд, левът ще се обезцени. За дни. Точно като през 1996 г. Ще се получи девалвация и хиперинфлация, и това де факто ще срине доходи и жизнен стандарт. Хората ще изгубят спестяванията си, банките ще затворят.
Т.е. дори тази "котва" - валутният борд, ще се окаже измамлива.
Може би ще поставите въпроса, възможно ли е да си изтеглим резерва на борда предварително? И златото?
Теоретично - да. Практически - видят ли ни, че го правим, ще се усетят, че краят идва, и ще ни отрежат. Ще стане дори преди да е настъпила кризата, може самите те да я предизвикат...
Въпросът за частния дълг и това дали ще ни карат да плащаме за чужди банки (те са именно френски, немски, италиански) също е безсмислен. И в Гърция повечето банки бяха чужди. Но като дойде крахът, набързо притиснаха Гърция да покрива заеми на тези, реално управлявани от вън трезори. Обявиха, че банките са регистрирани по гръцкия закон, и акционерите нямат значение. Те са подчинени на Гръцката централна банка.
Така до последно, немски и френски банки източваха резерва на Гръцката централна банка, и директно го превеждаха в чужбина!
Няма значение, че банката е чужда. Ще плащаш ти за нея!
Чуждите банки у нас са съвсем пряк участник в изграждането на "пирамидата". Те са наясно какво ще стане, но знаят, че тежестта ще се стовари накрая върху българския народ. Банкерите никога не са виновни, те са съучастникът на политиците в разграбването.
Ето от всичко това бяга Бойко Борисов. Неговото време изтича, а Волен и Валери ще му спретнат скандал, за да излезе от властта. После ще припишат банкрута на новия "Виденов".
Има един последен, и провалил се вече, опит крахът да се поотложи. Бойко опитва да ни вкара в Еврозоната и да повтори гръцкия номер - щом сме с Евро, други да ни поемат дълговете. То и в Гърция не стана съвсем така. Но при нас изобщо няма да стане. Определиха ни толкова дълга и бавна процедура за влизане, че няма как да издържим до тогава, без да рухнем.
В ЕС са наясно какво предстои тук и гледат каквото могат да издоят до тогава, а после ще ни зарежат.
След пореден крах на икономиката, ще се случи и последната емигрантска вълна.
И ще дойде времето за финалното дръпване на "шалтера"...

Добри Божилов
26.07.2018

7 коментара:

  1. Mnogo qsno i to4no napisano ot poznava4 na vsi4ki finansovi deinosti, koito za ne6tastie 6te ni dovedat do tova , koeto kazva avtora , a to ne e dale4e za6toto sled lqtoto idva ZIMA-STRA6NA ZIMA za balgarskiq narod,t.e. za nas

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Научете се да пишете на български бе хора толко ли е трудно

      Изтриване
    2. Те пишат на български с латински букви не е трудно

      Изтриване
  2. Направо пуснах сълза! Kleta majka balgariq!

    ОтговорИзтриване
  3. Уважаеми Добри,
    Много пъти съм те критикувала, но този път си прав.Дано повече хора прочетат това и да се считат предупредени.От няколко месеци много очевадно се наблюдава, как изчезват парите в обръщение.В търговската мрежа оперират изключително с монети от 1,2 лева и стотинки.Пенсиите и социалните суми през банка са в големи купюри от 50лв.от банкомат.Това е сигурен признак, че парите в обръщение ги няма, също като през 96-97г.,когато се обръщаха в долари и сринаха българския лев.Затова ни вкараха във валутен борд, за да ни ограбят по предварително начертан сценарий.Сега е по-лесно, защото парите в обръщение изчезват най-вече с помощта на банките.Каквото и да е замислено в сценария участват ЕС, МВФ,САЩ, същите играчи, същият сценарий, същите нашенски предатели.Голяма вероятност има един ден, а той е скоро, пенсионерите да останат без пенсии, майките без майчинство и всички останали социални да спрат.Тогава ще се появят "спасителите", т.е. банкстерите и през някое наше политическо образование да вземат властта.Нали се сещате, че този сценарий се вари и пече в момента с участието на наши родни предатели.Валутният резерв ще бъде секвестиран от Марио Драги, но имаме и злато.Поискай инфо от Кольо Парамов.Това, което "спасителите" замислят в момента може да го свърши и президента, т.е. в една нощ да затвори банките и да спре достъпа до пари на мафията и изнасянето на пари от България от банкстерите.Така направи президента на Исландия без полиция, без армия и исландците спечелиха.Но нашият няма топки и е зависим.Една проста стъпка може да ни спаси от мафия, от финансов крах, от кървави сблъсъци.А, после ще си отпечатим сами суверенна българска валута и ще продължим напред без ЕС, без НАТО, без МВФ, без колонизаторите от последните 30 години.Ще бъде много трудно, но това е единственият начин да оцелеем, като започнем да градим.

    ОтговорИзтриване
  4. МНОГО ТОЧНО, ДАНО ДА СЕ ИЗБЕГНЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Много точна статия. Но България е в пирамидална схема "Понци" много преди батко ви Боко да дойде на власт. Той е само една от многото пешки на шахматната дъска. Пътя на България е начертан много преди да ни сложат мутрата на власт. Докато народа спори кой крив, кой прав дали Бойко, дали Корнелия или там някакви други гробокопачи на родината ни, България умира! Нима Боко ни вкара в ЕС и НАТО или прие валутния борд. Той просто е поредния послушко, който следва "планът"!

    ОтговорИзтриване