Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

6 достойни български лекари казаха Истината: Промиват ви мозъците, корона-вирусът е измислена паника, умишлено създавана от властта...

"Заветът"  от Добри Божилов
Защо страхът винаги надделява над разума, та дори с огромни доказателства, разумът е отхвърлен и казващите Истината са приемани с подозрение?
Защото човек си казва: "Абе за всеки случай, по-добре да се страхувам, отколкото да съм мъртъв..."
Така герои стават всички, които всяват страх, а тълпата не се замисля, че това има обратна страна, която също носи рискове. Т.е. също има причина за страх. Само че печели ПЪРВИЯТ страх.
В момента вероятността да ви убият в резултат на гражданска война, която може да изригне след карантината, е по-висока от тази да ви убие вирусът. Наистина е така. Икономиката беше "на ръба" и преди това, сега тази криза ще я довърши. Когато това се случи, ще избухнат локални войни, милиони народ ще бъдат избити от куршуми и ножове, а не от вируси.
Но това е гласът на разума. Гласът на страха е, че "може да има вирус, аз трябва да слушам какво казва властта, и да се подчинявам". И с това да допринеса за разсипването на обществото.
Страхът е средството, с което е управляван човекът от 10 хиляди години. Очевидно, изобщо не сме се променили. Още сме едни глупави зверове, които отказват да мислят. Дори когато това може да ги предпази от бъдещ страх. Много по-голям...

Добри Божилов, писател
16.03.2020
---
Тук ще публикувам мнения на 6 безспорни български медици, които ясно казаха, че корона-вирусът НЕ е опасен. Казаха го с "половин уста", защото общата пропаганда на властта е наредила друго. Но го казаха. И преди да започна да водя кампания срещу корона-вирусната истерия, аз ИЗЧАКАХ тези мнения. Мълчах си, докато чуя докторите. Ето, това са те!

Д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница, пред бТВ - 08.03.2020:

"Сега правим същото, каквото се прави навсякъде по света - опитваме се чрез всевъзможни мерки да ограничим разпространението на заболяването. По начало клиничните симптоми на коронавируса са неразличими от тези на един грип. Това не е опасна инфекция. Не всички, които се разболеят, ще прекарат заболяването тежко. Няма нужда да влизат в болница, защото така няма да останат места за онези, които наистина са в тежко състояние", обясни Мангъров.

---
Проф.Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пред БНТ - 28.02.2020:

Заглавие: Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нещата не са толкова страшни. Лятото няма да го има

''Личнo мoятa пoзиция и нa вcички мoи кoлeги - e дa пoуcпoкoим oбщecтвoтo. Никoй нe cлушa кaквo гoвoрим, a вceки прecъздaвa кaквo гoвoрим и cтaвa хaoc. Вeрoятнo кoрoнaвируcът e зaбoлявaнe, кoeтo и прeди гoдини гo e имaлo, нo нaукaтa нe гo e знaeлa, зaщoтo ceзoнът му cъвпaдa c грипa. Cмъртнocттa прeз зимнитe мeceци e пo-гoлямa зaрaди грипa. Пoлoжeниeтo нe e тoлкoвa трaгичнo и oпacнo''.

---
Проф. Милан Миланов, "Пирогов" - 11.03.2020

"Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката'', каза той и допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всяка паника в обществото.

---
Доц. Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов" пред бТВ - 28.02.2020:

Провежда се социален експеримент с коронавируса!

Бившият директор на „Пирогов“ доц. Спас Спасков е на мнение, че в целия свят се подклажда паника за нещо, което не би трябвало да паникьосва хората. „Става въпрос за различна форма на грип. Може би се провежда социален експеримент и може би ако го разгледаме като една тренировка за подобни ситуации – това е много добре“, обясни той. Експертът смята, че здравната система е готова за действие, тъй като многократно е посрещала случаи с грипни епидемии. По думите му няма опасност за населението що се отнася до коронавируса

---
Д-р Борислав Генчев, Горна Оряховица - 10.03.2020

Няма особена разлика между коронавируса и обичайния тазгодишен грип като усложнения и смъртност. В момента отделенията са пълни с заболели от втората вълна на стандартния грип. Има и смъртни случаи, свързани с него. Но никой не ги брои, както се прави с жертвите на коронавируса.

Всяка година има 2-4% смъртни случаи при всяка грипна вълна без това да причинява блокиране на цялото общество, напомня горнооряховският лекар.

---
Д-р Веселин Йолов от МВР-Болница, София:

БЕЗ ПАНИКА: По-вероятно е да спечелите от тотото, отколкото да хванете коронавирус

До момента не е регистриран нито един смъртен случай при деца на възраст от 0 до 9 години. Едва 0,2 на сто от хората възраст от 10 до 39 години биха могли да починат, ако бъдат заразени с вируса от Китай. Във възрастовия диапазон 40-49 години вероятната смъртност е 0,4%, а при 50-59-годишните – 1,3%. Най-висок е рискът от фатален изход при хората над 80-годишна възраст.
„Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)”, твърди д-р Йолов.
Проучванията сочат още, че по-застрашени от COVID-19 са мъжете, отколкото жените (2,8% към 1,7% риск от летален край).
Около 80% от починалите от коронавируса до момента са на възраст над 60, а 75 на сто от тях страдат от придружаващи заболявания – предимно сърдечно-съдови и диабет.

97 коментара:

  1. то пък у БГ-то едни доктори ...ум да ти зайде смешна работа

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А я се замислете защо българските лекари избягаха навън да работят а в бг остаха .......

      Изтриване
    2. Един икономист, разбира се, е по-компетентен от лекарите.

      Изтриване
  2. Чакайте сега, в Италия колко хора умират всеки ден, това лъжа ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И в България на ден умират по 400 души. Добре, че властта още не се е сетила да ги припише на корона-вируса.

      Изтриване
    2. По всичко личи,че в момента тече общо планетарен социален експеримент,а истината е някъде там,където всички се досещаме,че е и от кои самозабравили се в своето си тщеславие мулти милиардери,вживяващи се като наследници на Илюминатите,произлиза този експеримент!

      Изтриване
    3. Според статистиката относно в кои страни има застаряващо население,Италия е на първо място в света заедно с Япония и ако се вземе впредвид информацията,че ужасяващият голям процент на починали възрастни хора над 80 години е налице и това се случва в Италия,ето и причината да има толкова много жертви на белодробна пневмония и бъбречна недостатъчност,вследствие на спецификата на този вирус!!№

      Изтриване
    4. Умират,защото така казаха по телевизора...

      Изтриване
    5. От какво? Или от кой грип? Поясняват ли?

      Изтриване
    6. Италия е 60 милиона държава от началото на зимата са умрели 150 човека възрастни хора от какво са умрели сам прецени

      Изтриване
    7. Милиони хора умират всяка година от лекарски грешки, от остеопороза, от белидробни, от сърдечни, от бъбречни, чернодробни, вирусни и други заболявания!
      Досега създавали ли са такава световна паника?!
      Какво целят сега!?! Това да се запитаме.
      И никак не е трудно да се досетим, нали!

      Изтриване
    8. Аз не разбирам защо ще се спира икономиката ни това са глупости които ги говорите то е ясно че вирусът е изкуствено създаден ама от кой само можем за гадаем

      Изтриване
    9. Всеки ден в Света умират около 8500 деца от вируса ГЛАД,а ваксината за това е ХРАНА.Но от този вирус не умират Богатите.И за това нека се замислим малко.

      Изтриване
    10. В Италия при 60 милиона население миналата година средно на ден починалите са около 1770.В България при 7.9 милиона население средно на ден починалите са около 277.Това е за миналата година БЕЗ КОРОНА ВИРУС!!!Всеки да го прецени сам!!!

      Изтриване
  3. А колко население има Италия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 60 милиона

      Изтриване
    2. https://www.monitor.bg/bg/a/view/prof-marija-rita-djizmondo-nikoj-v-italija-ne-e-myrtyv-ot-kovid-19-7-te-sa-pochinali-ot-drugi-bolejki-189764?fbclid=IwAR18Yq_wsJR7bhgp1AbYM-6K8nF_FyGJJRSf

      Изтриване
  4. Да това наистина прилича на световен заговор за предизвикване на криза финансова под предлог коронавируса.И като гледах изявленията на щаба Мутафчийски говори а двамата лекари стискат зъби и им личеше че искат да извикат че не е толкова страшно както ни го представят властите. Успяха обаче да паникьосат голяма част от обществото и даже опозицията в парламента. Но ще видим докъде ще доведе целият този театър. Бъдещето ще покаже.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ген.Мутавчийски,бил известен с прозвището"мазника".

      Изтриване
    2. Всичко щеше да е така ако цифрите бяха същите ,като цитираните проценти по горе.В този момент смъртността е 8 процента в световен мащаб.И само да напомня на господата доктори че количествените натрупвания водят до качествени изменения.

      Изтриване
  5. Отговори
    1. Ти къв си умрел бате, има повече умрели от рак отколкото коронапумията която те убива психически малоумник ��

      Изтриване
    2. Ей тъпанар, провери си в интернет какво значи пандемия, преди да ръсиш мъдрост.

      Изтриване
    3. Всяка зима откакто се помня се заразяват стотици хиляди, да не кажа милиони в бг от грип, изкарват го, аз също, и живота продължава плюс починалите са били в пъти повече но такава идиотска истерия и преекспониране не е било! Някои хора си играят със страховете на хората и се опияняват от властта си да забраняват, наказват, глобяват и да се изживяват като спасители

      Изтриване
  6. Безсрамие, и това ми било лекари При наличие на хиляди заразени всяка секунда и всеки ден смъртни случаи,е пълна идиотщина да се изкривяват нещата и да застават срещу народа си! Пфу....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 52 заразени. Дори при стандартен грип чакат 200 на 10 хиляди да се заразят, за да обявят грипна ваканция (не всеобща карантира и извънредно положение). 52-ма на 7 милиона...

      Изтриване
    2. Страшен е не корона вируса, а последствията от измислените мерки, които ще доведат до състояние в което ще умираме от глад!!

      Изтриване
    3. Липсва ти мозък, мърло!

      Изтриване
    4. Не знам на кого му липсва мозък - на мен, защото вярвам на вирусолози, или на вас, защото вярвате на коремен хирург, професор по гъбични заболявания и не знам си още ква пасмина са събрали в тоя кризисен щаб. Където няма нито един вирусолог. Или ако вече са взели, е минал инструктаж и ускорен курс по театрално майсторство!

      Изтриване
    5. Не е ли странно как епицентъра е разположен в две далечни държави, в два континента? Няма случайни съвпадения

      Изтриване
    6. изобщо не е странно даже..само се замисли в Италия рецесията се знае от 2-3 год поне..испанците и португалците и тях ги гласят за тая схема...на гърците вече им го приложиха 2010-та кризата .Накрая излиза че българите сме безсмъртни..цял живот икономическа криза -още държим.За здравният статус кво да кажа в пика на карантината 30.03.2020 в парка до нас болшинството бяха пенсионери..ми кво то от 250 лв пенсия да даваш 160 за лекарста за кво ли не хронично периодично онко- и не знам си кво.,,та едно грипче ли ще ни стресне

      Изтриване
  7. България вече не е 7 милиона, целта на занятието е да стане 5. На някой му трябва територията без населението. Апетити разни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И от тия 5 колко са Българи?

      Изтриване
    2. Вярно е!Но няма да ги огрее! И не трябва! Не трябва да им го позволим!

      Изтриване
  8. Генерала доста присърце е взел ситуацията в ръце. Знае ли човек, може би го чака и бъдеща политическа кариера.

    ОтговорИзтриване
  9. А аз вече не знам какво да мисля.

    ОтговорИзтриване
  10. Не разбрахте ли, че вие нищо не дирижирате, че нямате право на избор, че идва война! Правителства - мравителства, до тук се докарахме с умственият сън на българите. Има и много свестни и мислещи, но пишещия статията не е от тях :) Вярвате на измислените доктори, а на правителството не - ок! А защо не се информирате малко от източници като Китай или Италия или някой друг тежко пострадал?! Вие сте хора, но маймуните имат повече логическа мисъл от вас. Отново не гледаме цялата картина и не мислим решения, а гледаме в обувките и търсим кал... Скоро ще видим за съжаление целия черен сценарий! Бог да ви пази!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не четат източници от Китай или Италия, защото повечето хора, които вярват в тези простоти и пропаганди са прекалено прости да четат чуждестранна медия, ако въобще знаят и друг език. Като овце са - дай им нещо с някаква схема или заговор, веднага се хващат и понеже единственият им източник на информация е български, си вярват каквото им снасят. Не е особено трудно да провериш чуждестранни източници и да видиш, че това което тия доктори горе говорят са небивалици.

      Изтриване
    2. Уважаеми"светила"на българската медицина,като ви чета мненията ,разбирам колко сте далеч от действителността!И вие сте лекари,на които разболелите се в България ще разчитат! Горко им! Надявам се много да го изпитате на свой гръб!

      Изтриване
  11. Da bazi bog az sam tuk v. Italia naistina poveheto ot 60 god na gore umirat

    ОтговорИзтриване
  12. Г_н Unknown,май са постигнали целта си Да не знаем какво да мислим и ДА ПРАВИМ КАКВОТО НИ КАЖАТ.

    ОтговорИзтриване
  13. Хапвайте, пийвайте, поебвайте и не се притеснявайте! Снъртта дебне отвсякъде, най–вече от крадливата лъжлива ва власт!

    ОтговорИзтриване
  14. Аха, затова в Италия мрат по 300-400 човека на денонощие - също като от нормален грип.

    ОтговорИзтриване
  15. БРАВО!!! Все имало още достойни Българи и Български Мъже, че ни писна от алчни примитивни мухловци, лизачи на мръ$$хни подметки...

    ОтговорИзтриване
  16. ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА. МИГРАНТИТЕ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК И АФРИКА СА СТЪПИСАНИ И ПРЕСТАНАХА ДА СЕ ДАВЯТ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ, БЛАТА И РЕКИ. ЕТО ГО КОРОНАВИРУСА !!!ПАНИКА ЗА НЕИНТЕЛЕГЕНТНИ ХОРА..

    ОтговорИзтриване
  17. в този измислен сайт няма и 1 капка истина. Направен е за ниско компетентни галоши, а от тях бол, както се вижда ще бъде докладван за създаване на хаос и паника...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чакаме прокурор, за това че казваме Истината. Всъщност, исторически, репресията върху медии е била винаги върху Истината. Никой никога не е репресирал лъжите :) А въпросната статия е компилация от цитати от други стати, с линкове, както виждате. Има малко повече от 1 капка Истина... :)

      Изтриване
  18. Някой да чу какво иска новия? Промени в закона за" фалшиви новини"! Които няма да са до края на кризата! И какво значи фалшиви новини? Само той знае! Както е казал мъдрия: за всяко идиотско деяние ина филосовско оправдание!

    ОтговорИзтриване
  19. Внимание, под предлога,че има корона вирус и ни затвориха по домовете ни, САЩ започва масирано да окупира Европа. И окупацията е безпрепятствена, тъй като никой не смее да излезе да протестира, тъй като психозата корона вирус е масово разпространена от соросоидните медии. Народе събуди се НАЛАГАТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! Психозата корона вирус, 5 G мрежата и пристигането на 20 000 американски воени в Италия. Какво се случва? Според мен , в момента Италия се окупира от американски военни подразделения, заради търговското споразумение с Китай. Това е и причината да се пусне слуха за пандемията от корона вирус. Много е удобно да вкараш принудително по домовете им гражданите, които биха излезнали на протест срещу настанаяването на територията им на такава армия. Не е ли това окупация на Италия от страна на Америка , а в последствие и на всички европейски страни, които не са съгласни с агресивната античовешка политика на САЩ. Сега искам малко да обърна внимание на това какво представлява 5 G мобилната мрежа или иначе казано глобалната мобилна мрежа пето поколение. Най - накратко принципа на излъчването на тези антени ретранслатори, като и на мобилните клетки е на електро магнитните микровълни. А от давана е доказано, че микровълните влиаят негативно върху живите организми, дори с микровълнови устройства от типа радар, известни още като скаларни устройства, могат да се разгонват демонстранти, да се поразяват групи от хора, дори при по продължително излъчване да се стигне и до техният летален край. Незнам дали помните, но по времето на окупационата операция на Ирак, "Пустина буря", имаше случаи в които войници от иракската армия, които отбраняваха позиции от бункери и укрепления, изведнуж панически излизаха от тях, без да знаят на къде да тръгнат, без да знаят какво да правят, едва ли не като зашеметени и естествено ставаха лесна мишена за огъня на американските оръжия. Мисля,че, вече сте разбрали,че 5 G мобилните мрежи, са на принципа на скаларните микровълнови устройства. Имено такива бяха пуснати и в Китай и в Италия, Китайците обаче осъзнаха,че дарът на САЩ, защото самите 5 G мрежи бяха създадени още преди да така наречената икономическа война между Китай и Сащ, съвместно между китайски и американски компанни, та дарът на САЩ или 5 G е причината за появата на странни симтоми подобни на грипа. При продължително излъчване на микровълни с висока честота, като казах се достиха дори и до смърт, не само до неприятни усещаня. Първо започват именения в белите дробове и след като белите дробове биват поразени от заболяваня, като фиброза или белодробен енфизем естествено е човек да почне да кашла да вдига температура, дори и да умре имено благодарение на видоизмененията в органите му в следствие на това че е подложен денонощно на електромагнитни микро вълни. Така обясних как действат микровълните на живите организми. И така Китай осъзнаха,че имено 5 G мрежите са причината за т.н. корона вирус, и спраха мрежите си от тук и хората започнаха да оздравяват. Излиза, че няма корона вирус, а има микровълнова болест, която по нищо не се отличава от пневмония, фиброза или белодробен енфизем. Италианците също пуснаха своята 5 G мрежа и изведнъж и при тех се появи така наречения корона вирус. Направих си експеримент, на една карта, на която се вижда къде кава мобилна мрежа работи по света и установих, че в някои големи италиански градове 5 G мрежата все още работи, такива мрежи на пълна мощност работят и в Обединеното кралство и в САЩ и именно в тези райони където се вижда ,че има такова излъчване има случаи на заболели от корона вирус. Та се чудя ако наистина има такъв вирус, от къде на къде ще се слъва и това Внимание, под предлога,че има корона вирус и ни затвориха по домовете ни, САЩ започва масирано да окупира Европа. И окупацията е безпрепятствена, тъй като никой не смее да излезе да протестира, тъй като психозата корона вирус е масово разпространена от соросоидните медии. Народе събуди се! В МОМЕНТА, НАЛАГАТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако в момента налагат новия световен ред кои сме ние за да го променим?

      Изтриване
    2. Пич, трябва спешно да се лекуваш! Приемай всеки ден 4G капки и гледай 3D анимация, но в никакъв случай не пиши по форумите, щото се влошаваш...

      Изтриване
    3. В който и форум да надникна, има хора, които се стараят да представят научно или документално или поне фактологически обосновани материали. Те дават храна за мисловната дейност на все още мислещите. А от другата страна стоят едни анонимни словесни "снайперисти", заредени с поръчков зарказъм, готови да обидят мислещия, да му припишат я психическо заболяване, я мания към конспиративни теории... Тъпото е, че тези "снайперисти",въпреки че освен халосни патрони с друго не разполагат, все пак улучват тук-там по някого с кухина между ушите. Анонимни като тях.

      Изтриване
    4. Руско тролче!!!
      Какъв нов световен ред те хапе
      Това е ФАЛШИВА пропагандна руска новина
      Информационен пасквил е, няма такова нещо

      Изтриване
    5. Ти си луд

      Изтриване
    6. страх ви е от смъртта ли педалченца и педалки?

      Изтриване
    7. Много изчерпателно и логично обяснение.Благодарности.

      Изтриване
    8. Napalno sam saglasna. .nai-posle da pro4eta neshto ot niakoi koito moje da razsajdava!P.S.Moga li da copyram vashiat text..zaslujava da go.poblikuva! ?

      Изтриване
    9. moga li da poblikuvam vashiat text..zaslujava pove4e xora da "se sabudiat"..!?

      Изтриване
  20. За 4 месеца епидемия ВСИЧКИ заразени по ЦЕЛИЯ свят САМО 180 000 души, един неголям град.
    За 4 месеца ВСИЧКИ умрели по ЦЕЛИЯ свят са САМО 7-8 000 души - под 4% смъртност.
    При това има 80 000 излекувани!!!
    Това е грип, нищо повече!
    Няма да умрете!

    ОтговорИзтриване
  21. Защо вярвате на всичко прочетено?

    ОтговорИзтриване
  22. Искаме да видим поне един човек който се е излекувал в България от коронавирус публично да разкаже как протича заболяването и симптомите му Благодаря ви

    ОтговорИзтриване
  23. Имам приятелка в бергамо Италия. Млади и деца умирали като круши . Изобщо не са верни данните за корона вирус . Крие се смъртността колко е

    ОтговорИзтриване
  24. това е пълна порнография с този корона вирус
    събудете се

    ОтговорИзтриване
  25. Абе аз искам да видя един болен ама само цифри ???????

    ОтговорИзтриване
  26. Xora mnogo ste tapi ispaña nikoi ni izliza sidim si v ka6ti dokat mini virusa da vzemi merki I BG

    ОтговорИзтриване
  27. Тия доктори да ходят да помагат на колегите си в Италия като са толкова ербап. Или може да пуснат тото там.

    ОтговорИзтриване
  28. Заканата да организират на Тръмпч срив на борсите точно преди изборите, точно това му се случва. Англ. се спаси що годе навреме, ние - както винаги сме от неправилния край на ножа

    ОтговорИзтриване
  29. И къде са болните, къде са излекуваните. Свидетелства никакви. Всичко се случва само по тв. Всичко е "брой заразени", "брой смъртни случаи". Едно видео няма на някой минал през това.
    А който дръзне да мисли бива заклеймен като "русофилско тролче". И що пък точно русофилско. Това ми прибича точно на "кой не скача е червен". Та скачайте, колеги, скачайте.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. вярно си русофилско тролче и има достатъчно видеа, включително с ковчези и болни налягали по коридорите, заради такива малоумни сополи като теб. Пожелавам ти на теб и на Добри Тъпото и на тези "леркари" близките им да се разболеят, а те да им обясняват, как вирус няма. Мърши заченати от коне и магарета. Маймуни недорасли - затвор за вас!

      Изтриване
  30. От всички тъпотии които изчетох,само един човек каза че идва нов световен ред.Да така е,идва но с нови правила и закони.А на нас ще ни бъде обяснено надълго и широко по телевизията че трябва да ги спазваме.След това тук ще дойдат едни войски които ще бъдат приятелски за да ни пазят,от кой не знам.После ще се измисли агресор който иска да ни окупира,предполагам съседна страна.И те така...��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. https://www.nbox.bg/2020/04/ruski-miliarder-nima-ne-razbirate-tova-ne-e-koronavirus-a-vojna/?fbclid=IwAR2Vq-c-TXkuN3TS8nB_oNpQMQRgqcjIm3eg-rSLJziPG5q3fi1I-B0Fcyg

      Изтриване
  31. Гледайте позитивно на нещата....!....

    ОтговорИзтриване
  32. Китай са боклуци! Първо, не потвърдиха вируса докато не стана прекалено късно, не спряха народа си да пътува където си иска, после обвиняват Щатите, за това че те са им пренесли вируса. Този вирус нещо много бързо се разнесе което събужда много съмнения и въпроси. Бате, мирише ми на пропаганда!
    Сто про има лечение вече но си го пазят за по натам. Няма да се учудя ако ето така от нищото се обяви лечение.

    ОтговорИзтриване
  33. Не е точно по темата,но погледнете небето.Същото е както и по време ,когато е пълно със самолети ! А някои конспиратори казваха,че самолетите пръскали и ни тровели,а като долазателство представяха белите облаци подредени в странна конфигурация.Съжалявам,че няма как да кача снимка преди и сега,за да се види,че в небето разлика НЯМА ! Същото е и сега с короната.Световем мир,военни окопации и куп конспиративни глупости.На тоя с военните ще кажа,че е било планирано мащабно учение в Европа на САЩ и НАТО,което е отменено.Военните в Италия са се придвижвали към база ,за да бъдат изолирани,докато е нужно ! За намалянето на световното население: посочете ми индустрия,която НЕ печели от фактора човек и ще се съглася !
    Лек ден и бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не печели от възрастни и болни хпра.

      Изтриване
  34. Моите уважения към достойните ни български лекари, но аз не приемам нищо за чиста монета и в същото време вярвам, че всичко е възможно, но ако искат да убедят хората тук и по света, че това вирусче просто излишна паника, с удоволствие бих гледал как за доказателство, тия видни доктори се зарязат с вируса и ни докажат на яве, колко в безобиден

    ОтговорИзтриване
  35. А,БЕЗ ТЯХ .........................ИСТИНАТА Е НАЙ "ДЕФИЦИТНАТА СТОКА" В ТЕЗИ ВРЕМЕНА !!! КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ИЗВРАТЕН В МИСЛЕНЕТО И ЧУВСТВАТА, ЗА ДА СЪТВОРИШ "НЕЩО" КОЕТО ЩЕ УБИВА ХОРА ....ТА, МАКАР И СТАРИ...ТОВА СА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА!!!МНОГО НАИВНО НАПИСАНО,НАЛИ ?!?!

    ОтговорИзтриване
  36. Бизнеса няма да прости на тези, които им затвориха дюкяните и кръчмите! Ще има още подобни статийки, лековерни и неграмотни хора дал Господ.

    ОтговорИзтриване
  37. бог да ние на помощ след уж световната пандемия.след това което ни очаква ще се моли да се върне

    ОтговорИзтриване
  38. Именно няма никъде вирус както имаше свински грип така сега слагат това ,и хоп народа изолиран ,през това време американските боклуци си правят обучение на спокоиствие наречено Щит,няма никъде даден по медиите заразен или починал или името му поне кои е .всичко това е за всяване на паника ,по принцип тези които налагат санкции за народа д бъде глобен за нарушаване на карантината ,именно те трябва да бъдат в затвора за фълшива новина .......

    ОтговорИзтриване
  39. В Италия правеха същите коментари лекари и медии докато яйцето не опря на гъза им , едни от последните дани(официални) бяха 3000 нови случая и 300 мъртви някой математик да ме поправи но за мен това са10% . Знам че глупавите китайци мобилизираха армията блокираха навсягаде и томозеха хората колко жалко че нямаха такива извесни български вирусолози да им обяснят как стоят нещата

    ОтговорИзтриване
  40. Много точно и ясно са го казали медиците,като обикновен грип се лекува и предпазва от корона -вируса,а другото е само паника,но трябва да се държим отговорно ,за да се ограничи разпространението.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евала за и адекватен коментар ...
      един да прочета кратко ясно и без да се изпада в крайности


      Изтриване
  41. Американската власт винаги е била алчна и винаги са искали да бъдат номер едно,както в икономическо отношение,така и във управление и владеене на света.Сега с този болен мозък Тръмп,какво може да се очаква.Китай завзе икономически света,китайски стоки има навсякъде,а Америка остана втора цигулка.Всичко е психо-икономическа война.Война за надмощие и от всичко това страдат невинни хора.Защо изпращат войници там където има зараза
    ?Не се ли страхуват,че ще се разболеят тези войници,а може би са ваксинирани?

    ОтговорИзтриване
  42. Кога ли ще почнат да вкарват такива като това говедо, нарекло се писател в затвора, да му напишат Кама Сутра анално! 10 години анален секс в затвора и една хубава глоба и акълът ще му дойде

    ОтговорИзтриване
  43. Ето че истинската причина за "епидемията"се изяснява вече за всички.Целта на занятието е да се спасят банките които от години са фалирали и съществуват само благодарение на подкрепата на политиците,които пък от своя страна ползват преференциално финансовия ресурс заграбени с измама от същите тези банки за сметка на обикновения човек.Цената на това спасение е без значение след като я плаща някой друг,а този някой друг е пак обикновеният човек.
    Цената на това спасение са изтормозените и стресирани възрастни хора които и без наличието на извънредно положение едва се крепяха морално и физически.
    Цената на това спасение са превърнатите в домашни затворници,осакатявани от дистанционното така наречено обучение и уплашени от бомбастичните журналистически изцепки наши деца които плачат когато майките им тръгнат навън за да се наредят на поредната абсурдна опашка.Плачат защото са чули по телевизията или прочели в интернет че полицията може да арестува родителите им понеже са без маска или са излезли в нерегламентиран час.
    Цената на това спасение са хилядите загубени работни места.В цената са включени и бездушието,алчността и дебелоочието на някои работодатели принуждаващи работниците си да излизат в незаконно и насилствено наложен неплатен отпуск със задна дата,като едновременно с това искат финансова помощ за запазване на бизнеса си.
    И ето:Банките предлагат "спасителни кредити"гарантирани с чужди пари от купеното от същите тези банки правителство.И когато принудените да прибегнат до тези заеми хора влязат в капана,един прекрасен ден банката тихомълком и едностранно ще промени условията по кредита като за оправдание изтъкне променената финансова ситуация в света или завишаването на основния лихвен процент в еврозоната или пък резките колебания в цените на бананите на кооперативния пазар в Люлин-причина винаги ще се намери...
    И контрата пак остава в обикновенните хора.
    Властниците явно си мислят че тази цена е приемлива и си заслужава да се плати.
    Но народът трябва сериозно да се замисли дали си заслужава да ги търпи.
    А коментарът ми е анонимен защото не искам да се регистрирам в сайтове които използват информация за личните данни и после ме занимават с глупости.Името ми е Добрин Петров 55 годишен български гражданин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздравления г-н Петров,един от малкото смислени коментари право в целта.Заедно с още няколко по горе могат добре да сглобят картинката и да отворят очите на добре упоеният и скован от страх и паника народ,разбира се ако самият той иска и му е останала и капка разум

      Изтриване
    2. https://www.nbox.bg/2020/04/ruski-miliarder-nima-ne-razbirate-tova-ne-e-koronavirus-a-vojna/?fbclid=IwAR2Vq-c-TXkuN3TS8nB_oNpQMQRgqcjIm3eg-rSLJziPG5q3fi1I-B0Fcyg

      Изтриване
  44. За сезона 2015-2016 в Италия умират от грип над 24 000 души. Всяка година от грип умират от 290 000 до 650 000. Хората даже и не знаят. Освен ако тенденциите със смъртните случаи не се запазят и се стигне до стотици хиляди смърти на ден, този вирус по нищо не може да се сравнява с испанския грип, чумите през средновековието, смол покс и т.н.

    ОтговорИзтриване
  45. Ако всеки мислеше така, нямаше да отлагат спортни първенства, олимпиада, европейско първенство, културни мероприятия и още хиляди печеливши бизнеси нямаше да се спират.
    Сега сме вече 25.03.2020. Интересно ми е дали тези 6 светила мислят по същия начин сега.
    А да не казвам колко са корумпирани повечето лекари у нас. В Пирогов съм им сърбал попарата.

    ОтговорИзтриване
  46. Проблема е , че този вирус се разпространява с невиждана скорост и размери и здравеопазванията нямат нужните ресурси и сили да се справят с лекуването му. Затова се казва пандемия и затова умират толкова много хора наведнъж за кратко време и то във високо развити страни. Пазете се.

    ОтговорИзтриване
  47. КАто сте толков смели. Идете се заразете нарочно пък да си получите имунитета.

    ОтговорИзтриване
  48. На всеки 4мин.във Франция умира човек Ако това е писано от лекари,те просто не знаят какво ги очаква...

    ОтговорИзтриване
  49. Jiveq v Ispania v momenta ima 95 xil. Zarazeni pochti 10 xil.pochinali na vsichki vazrasti! V nachaloto y tuk kazvaxa che e edin obiknoven grip ni6to poveche! Opasno e y mnogo, kak moje da poblikuvate tezi iskazvania ili doktorite sa nekompetentni ili e laja statiqta. Nezalagvaite xorata che ne e opasno!! Blagodarete se che na vreme be6e obqvena karantinata v Balgaria y tova moje da spasi xorata ot ujasa v koito se jivee tuk! Molqvi xora ne mismete che e laja mnogo e opasno! Pazete bliskite si, semeistvata si!

    ОтговорИзтриване