Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Нова "подводница" изплува в БСП... Корни не може да се оправи с тази агентура на ГЕРБ...

Въпреки огромното народно недоволство от властта, съвсем възможно е ГЕРБ все пак да финишират като първа сила на изборите. Макар че това едва ли ще ги задържи в самата власт.

Но почетна победа е съвсем възможна, защото съвсем ясна е успешната подривна дейност в БСП - единствената сила, способна да се бори за първото място.

След като Корнелия се справи в най-голямото герберско лоби - това около Станишев, а вчера - освободи се от олигарха Георги Гергов, днес вече виждаме нова "подводница". Кметът на Перник - Станислав Владимиров.

Толкова тежка вътрешно партийна атака не сме виждали от месеци, и тя върви по същата схема като на Станишев - започват да обвиняват лидерката в диктатура, и заплашват, че "това ще доведе до изборен провал". Всъщност, именно това поведение подрива самата партия, и я отслабва на избори. И после - същите тия подривни елементи, нападат Нинова. Всички помним как насилственото включване на Станишев в листата за Евровота, доведе до отлив на избиратели и до загуба на сигурни избори за БСП. И после - Нинова била виновна. Те и пълнят листите със соросоиди и джендъри, дето отвращават консервативния ляв избирател, а тя виновна.

Сега кметът Владимиров прави абсолютно същото. Предрича изборен апокалипсис, и предварително вини Корнелия.

Истината е, че с толкова саботаж, е съвсем възможно БСП да финишира втора. Нинова вече е без струкури в Пловдив, защото Гергов откровено работеше за ГЕРБ. Тепърва ще трябва да изгражда нови партийни организации. Сега като остане без структури и в Перник, и там - ГЕРБ получава тежко предимство.

С подобен организационен саботаж, неизбежно се отслабва една партия. А насреща - не само желязна машина на ГЕРБ, където никой не оспорва непогрешимостта на Вожда, но дори в добавка - целият държавен апарат е впрегнат да помага. Начело с полицията. Като добавим и очакваните фалшификации, и резултатът е ясен.

Владимиров беше съмнителен за гербер още като застъпи, когато отказа да заклейми престъпленията на ГЕРБ, които доведоха Перник до безводие. Поклони се на Бойко, и започна да се снима с него, все едно той е "спасител". Всъщност, той е виновникът - защото не въведе режим навреме, именно за да спечели Перник (срещу самия Владимиров). Но подобно кметско мекотело не посмя да каже истината,  и да се се изправи срещу Мутрата. В резултат - виновникът излезе спасител, с цената на 30 милиона лева, а всъщност Перник бе спасен от... дъждовете... Пластмасовата тръба на Борисов се напука на няколко места, и в момента не се ползва.

Но като си се продал на Бойко - него ще хвалиш, а Нинова е лошата.

Въпреки всичко това, трудно е да се очаква Бойко да запази властта. Народният гняв е много голям, и ще е много трудно да се направи нова подмяна на вота (например от ДБ), така че партии, избрани с анти-ГЕРБ послания, да пристанат на Мутрата. Съвсем отделно, и една партия такава няма да е достатъчна, ще трябват поне 3. При това - не без подкрепата на ДПС, което пък е превърнато в основен враг на Христо Иванов. Т.е. вероятността за кабинет Борисов-4 е почти нулева.

Това обаче не пречи да се стремят поне към първото място, за да разтръбят, че "пак са победили" и кабинет с втория мандат е нечестен. Всъщност, не са победили, защото 70-80% ще са гласували против тях, просто в разделен между много опозиции вот. Но за демагогията на Борисов, е важно първото място.

А дали Корнелия ще може до изборите, да се пребори с всички тези "подводници", не е ясно. Не е ясно и дали Владимиров е последния подобен диверсант на ГЕРБ, или има още "спящи клетки". С тази тотално инфилтрирана партия, Нинова е като някакъв опълченец на Шипка, който се бори с несравнимо по-силен враг, воден единствено от ентусиазъм и вяра в Свободата на България.

Дано да успее. Опълченците успяха...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

08.01.2020

1 коментар: